Обединена общинска школа по изкуствата


Лазарки от ЦДГ „Моряче“ посетиха и изненадаха приятно община Несебър днес. С изпълнения на песни и танци, характерни за традиционния български обичай лазаруване, момичетата от трета и четвърта група на детската градина пожелаха здраве и благополучие и зарадваха, както домакините, така и гражданите, които бяха в сградата на Общинска администрация.

Публикувано на 22.04.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 следваща»

Content Management Powered by CuteNews

Обща информация:

Обединена общинска школа по изкуствата ежегодно обучава около 200 деца и юноши. В момента школата наброява 220 възпитаници, които се занимават в класове по:

- Български народни танци

- Народно пеене

- Пиано

- Актьорско майсторство

- Изобразително и приложно изкуство.

Преподавателите са изявени професионалисти, които с всеотдайност и художествено майсторство разкриват пред школниците прелестта, обаянието, чара и свежестта на вековната българска традиция.

Към Обединената школа по изкуствата спада и Представителен фолклорен ансамбъл” Слънчев бряг “ с ръководител – директорът на школата Денислав Кехайов. От няколко години танцовият състав на ансамбъла е изцяло от възпитаници на школата.Такава е и политиката на Община Несебър, която прави всичко възможно за издирването на даровити деца, за тяхното по-нататъшно развитие и обучение в областта на изкуствата.

Школата е редовен участник в различни фестивали на национално и международно равнище и е изнасяла концерти в множество страни, между които Германия, Белгия, Унгария, Швеция, Дания, Гърция, Русия, Канада, САЩ и други.

В началото на всяка учебна година около 15 септември, след предварително одобрение от комисия и медицински преглед, се извършва записване на нови кандидати за обучение в школата. Желаещите могат да бъдат на възраст от 5 до 18 години. За кандидати над 18 години има обособен специален клас за изучаване на български народни хора и обичаи.

За контакти: тел./ факс +359 554 45702
Е-mail: ooch_fa@abv.bg
Директор – Денислав Кехайов: Тел. +359 893 303 688
E-mail: narod@abv.bg
website: http://nessebar-folk.com/