Обединена общинска школа по изкуствата


ПОКАНА


Община Несебър кани жителите и гостите на града на годишен концерт на Обединена общинска школа по изкуствата. Проявата ще се състои на 27 май, от 18 часа на амфитеатъра.
Заповядайте!


Публикувано на 25.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 следваща»

Content Management Powered by CuteNews

Обща информация:

Обединена общинска школа по изкуствата ежегодно обучава около 200 деца и юноши. В момента школата наброява 220 възпитаници, които се занимават в класове по:

- Български народни танци

- Народно пеене

- Пиано

- Актьорско майсторство

- Изобразително и приложно изкуство.

Преподавателите са изявени професионалисти, които с всеотдайност и художествено майсторство разкриват пред школниците прелестта, обаянието, чара и свежестта на вековната българска традиция.

Към Обединената школа по изкуствата спада и Представителен фолклорен ансамбъл” Слънчев бряг “ с ръководител – директорът на школата Денислав Кехайов. От няколко години танцовият състав на ансамбъла е изцяло от възпитаници на школата.Такава е и политиката на Община Несебър, която прави всичко възможно за издирването на даровити деца, за тяхното по-нататъшно развитие и обучение в областта на изкуствата.

Школата е редовен участник в различни фестивали на национално и международно равнище и е изнасяла концерти в множество страни, между които Германия, Белгия, Унгария, Швеция, Дания, Гърция, Русия, Канада, САЩ и други.

В началото на всяка учебна година около 15 септември, след предварително одобрение от комисия и медицински преглед, се извършва записване на нови кандидати за обучение в школата. Желаещите могат да бъдат на възраст от 5 до 18 години. За кандидати над 18 години има обособен специален клас за изучаване на български народни хора и обичаи.

За контакти: тел./ факс +359 554 45702
Е-mail: ooch_fa@abv.bg
Директор – Денислав Кехайов: Тел. +359 893 303 688
E-mail: narod@abv.bg
website: http://nessebar-folk.com/