Архив новини от община Несебър


Районен център 112 и община Несебър координират действия на работна среща
Въпроси, свързани със съвместната дейност на Районен център 112 – Бургас и община Несебър, бяха обсъдени подробно днес на работна среща. Сред акцентите в събитието бяха и предимствата на Единния европейски номер, функционалността и обхвата на Националната система за спешни повиквания, за които инж. Наталия Миткова, началник на Районния център, представи подробна презентация. На срещата присъстваха Стойко Стоянов, секретар на община Несебър, Янаки Стоянов, зам.- кмет "Общински ред, спорт и младежки дейности", Красимира Тодорова, зам. - кмет "Здравеопазване и социални дейности и др.
Публикувано на 12 Jul 2010 от dimitar_kw

1600 участници показват талант и умения на фестивал в Несебър
Над 1600 изпълнители от България, Русия, Полша, Словения, Израел, Беларус и Турция вече показват своя талант и умения на Европейски шампионат по фолклор “EURO FOLK” 2010, който се провежда в Несебър. Днес изявите от фестивалната програма ще бъдат на амфитеатъра от 18 часа и ще радват жителите и гостите на града на ЮНЕСКО, които решат да бъдат част от фолклорните емоции. Сред публиката във вчерашната проява по линия на шампионата по фолклор, която бе на сцената на живописния крайбрежен булевард на града, бе и израелският посланик у нас Н.Пр. Ноах Гал Гендлер.
Публикувано на 12 Jul 2010 от dimitar_kw

Стартира юбилейното издание на Международния фолклорен детски лагер-фестивал “РАВДА”2010

Под надслов “В новия век с танци, песни и обич” в края на работната седмица в Равда стартира за десети път Международния фолклорен детски лагер-фестивал. Основната цел на форума е да се развива и популяризира творчеството на български и чужди творци в областта на фолклора. Талантът и възможностите на участниците всеки можеше да види вчера на сцената на амфитеатъра в Несебър.Гостите и жителите на града, които не пропуснаха възможността да се потопят в необятния свят на фолклорното изкуство, потропваха в крак с изпълненията на децата от България.
Публикувано на 12 Jul 2010 от dimitar_kw

7 държави се събират в Несебър за Европейски шампионат по фолклор

Несебър за втора поредна година ще е домакин на Европейски шампионат по фолклор “EURO FOLK” 2010. Събитието, което е залегнало в културната програма за юли на община Несебър, стартира утре. На сцените на северния крайбрежен булевард и на амфитеатъра ще се изявяват състави от България, Русия, Полша, Словения, Израел, Беларус и Турция. Международното културно събитие ще радва жителите и гостите на Несебър до 18 юли. Фестивалната програма включва конкурси в следните категории: фолклорни песни, фолклорни танци, фолклорни ансамбли, духови и фолклорни оркестри, стари градски и популярни песни.
Публикувано на 09 Jul 2010 от dimitar_kw

Несебър „изнесе” традиционния празник на хляба в Оризаре
Общината обогатява туристическия си продукт с празници по селата

Множество красиви погачи, различни хлебни изделия и собственоръчно направени домашни пити от цялата община Несебър бяха подредени на едно място - пред кметството в с. Оризаре вчера вечерта. Поводът бе отбелязване на традиционния празник на хляба, който тази година общинска администрация реши да организира извън пределите на града. Изборът на Оризаре за домакин на проявата бе, че китното и живописно селище е известно с плодородието, чернозема и трудолюбието на хората си.
Публикувано на 08 Jul 2010 от dimitar_kw

Латино ритми в първото училище за танци

За първи път вчера в късния следобед крайбрежният булевард на Несебър се огласи от горещи латино ритмите, на които атрактивни танцьори от Танцова академия Бургас показваха стъпки от меренге, салса, бачата. Проявата бе организирана от община Несебър и представлява най-новия й културен продукт, наречен „Училище за танци”. В школата под открито небе всеки желаещ можеше да разучи латиностъпките, без ограничение във възрастта. Танците, характерни за южните и с гореща кръв народи, изпълниха пространството пред и на сцената на крайбрежния булевард с грациозни, предизвикателни и красиви движения.
Публикувано на 07 Jul 2010 от dimitar_kw

Оризаре –домакин на утрешния празник на хляба

В Несебър от години по-възрастните жени, пазителки на дома и традициите организират Празник на хляба. До сега той се провеждаше в града и чрез възстановка на стари ритуали и обреди се отбелязваше жътвата, един от най-важните за българина период от трудовия календар.От тази година Община Несебър изнася този празник в с. Оризаре, известно с плодородието и чернозема, което прави неговите жители едни от най-богатите хора в региона, когато земята и нейните плодове са били основен поминък на българина.
Публикувано на 06 Jul 2010 от dimitar_kw

Крайбрежният булевард се превръща в лятно училище за танци
За първи път днес крайбрежният булевард на Несебър от място за разходки ще се превърне в гореща сцена на латино ритмите, благодарение на най-новия културен продукт на общината, наречен „Училище за танци”.
Приятната лятна инициатива е под шапката на оригиналния общински проект за развитие на културния туризъм „Празнувай с нас!”, като идеята на училището за танци е хората в публиката не само да бъдат пасивна страна в събитието, а да имат възможност да се изявят и самите те да се включат в римите. Така, че всеки желаещ да може да научи стъпките на популярни латино танци под вещите напътствия на специалистите от Танцова академия – Бургас.
Публикувано на 06 Jul 2010 от dimitar_kw

Градоначалникът на Несебър бе преизбран за зам.-председател на АБЧО
Черноморските кметове искат специална оперативна програма

Общините – членки на Асоциацията на черноморските общини (АБЧО), се обединиха около идеята и ще настояват да бъде създадена нова оперативна програма, насочена основно към развитието на Черноморския регион, който е стратегически за икономиката на страната. Предложението бе на кмета на Бургас Димитър Николов. Ако това не е възможно, местните власти на градовете на брега на морето ще поискат в ОП "Регионално развитие" да се създаде целева подпрограма за развитие на Черноморското крайбрежие.
Публикувано на 06 Jul 2010 от dimitar_kw

Турнир по подводен риболов бе една от атракциите на Несебър през уикенда

Несебър за втора поредна година бе домакин на състезанието по подводен риболов за Купа „Месембрия”, трети кръг от националния шампионат Купа „България”. В древния град близо 80 участници се бореха за първото място през уикенда, но най-добър сред добрите бе Пламен Арабаджиев от клуб „Нафтекс” -Бургас. След близо 5 часа под водата, уловената от него риба се оказа най-много и той спечели състезанието. Янаки Стоянов, зам.кмет по „Общински ред, спорт и младежки дейности” връчи от името на община Несебър приза на победителя.
Публикувано на 05 Jul 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016