Архив новини от община Несебър


Испански хор вдигна публиката в Несебър на крака с песни на български
Испанският хор „Орфео Вигата”, гостуващ за първи път на несебърска сцена, вдигна на крака жителите и гостите на града, които присъстваха на концерта им вчера, с песни на чист български език. Специален жест към публика бяха народната песен „Тудоро, Тудорке” и „Де е България” по текст на Иван Вазов. След възторжените възгласи и продължителните аплаузи, гостите избраха за финал на великолепния концерт „Многая лета”. В репертоара на хористите бяха включени песни от испанския Ренесанс, написани от известните автори - испанския композитор Жуан дел Ен Сина и каталунския музикант Матео Флетча, както и хармонизирани народни песни като „Котката и гърнето” от Атони Мирал Пеш, „Планината на Каниго” от Енрик Морера, „Бащата няма нос” от Балтасар Бибилони.
Публикувано на 04 Aug 2010 от dimitar_kw

Несебър почете 107 години от Илинденско-Преображенското въстание
Концерт на фолклорна формация „Македонка” към читалище „Яна Лъскова” събра жители и гости на Несебър на амфитеатъра вчера. Събитието бе посветено на 107 години от избухването на Илинденско-Преображенско въстание в Македония и Одринско и бе уважено от кмета на града Николай Димитров, секретаря на община Несебър – Стойко Стоянов, както и от заместник-кметовете Георги Манолов и Лазар Япаджиев.„Вероятно днес за младото поколение и подрастващите това е отдалечено време, минало, от което ни дели повече от век.
Публикувано на 03 Aug 2010 от dimitar_kw

Игри на спортната площадка - всеки петък на август

За трети пореден път на спортната площадка на крайбрежния булевард деца и родители – живеещи или гостуващи в Несебър, участваха в игрите, организирани от община Несебър по линия на програмата „Синьо лято”, която стартира на първи юни. С много настроение малчуганите се включиха в игрите, а община Несебър ги изненада приятно с награди за активното им участие в инициативата.
Програмата е ориентирана към подрастващи на възраст от 6 до 12 години, които живеят или прекарват ваканцията си в Несебър.
Публикувано на 31 Jul 2010 от dimitar_kw

Московски духов оркестър отново гостува в Несебър
За втори път гражданите и гостите на град Несебър ще имат удоволствието да чуят изпълненията на духовия оркестър на Московския музикален кадетски корпус на 1 август (неделя) на амфитеатъра от 19 часа. Миналата година децата свириха парадно на пешеходната алея, свързваща стария и новия град.
И това лято концертът в старинния град се организира с изключителното съдействие на община Несебър. Московския музикален кадетски корпус е уникално по рода си средно общообразователно училище в Москва, създадено през 2003г. с решение на правителството.
Публикувано на 30 Jul 2010 от dimitar_kw

Морски празник в детска градина „Калина Малина”
Много традиционни празници и значими световни дни, като Деня на земята например, отбелязват възпитаниците на ОДЗ „Калина Малина” през годината. С изграждането на новия музикален салон обаче бе дадена възможност за нови допълнителни дейности и изяви на децата. Водени от мисълта, че не може да живеем в морски град, без да няма през годината празник, посветен на синята шир, професионалистите, работещи в детското заведение, организираха първия по рода си празник, посветен именно на морето и неговите обитатели.
Публикувано на 28 Jul 2010 от dimitar_kw

156 новородени в Несебър в първата половина на юли
Общината подпомага финансово семейства с репродуктивни проблеми


Добрата социална политика, водена от община Несебър през последните години, е една от предпоставките за положителния прираст на населението. До средата на месец юли тази година бебетата, жители на Несебър, са 156, а изплатените помощи са 312 хил.лв. Сред новородените този месец е и сестричката на Веселина -Бебе 2009, Зорница, която проплака на 4 юли. За първите шест месеца от тази година новородените са 125, а до края на месец юни са изплатени помощи за 250 хил. лева.
Публикувано на 28 Jul 2010 от dimitar_kw

Несебър остава под патримониума на ЮНЕСКО
Опитите за изваждането на града от списъка на световното наследство се провалиха

Един от най-старите градове в света – Несебър, остава под патримониума на световната организация за култура, образование и наука – UNESCO към ООН. Точката за обсъждане промяна на статута на Стария Несебър, заложена в дневния ред на сесията на съвета в Бразилия, е отпаднала. Новината е от Централата на Световната организация и бе официално оповестена от кмета на града Николай Димитров, на последната извънредна сесия на Общинския съвет.
Публикувано на 28 Jul 2010 от dimitar_kw

Състезание с велосипеди на спортната площадка
След волейбола, баскетбола, футбола, федербала, дърпането и скачането на въже, в четвъртък община Несебър – организатор на инициативата „Синьо лято”, ще предложи на децата и техните родители възможността да играят и да се състезават с велосипеди и ролери. За най-активните участници във ваканционната програма са предвидени приятни изненади. Третият етап на проявата ще се състои по същото време и на същото място, където вече два пъти се събираха съмишлениците на идеята за разнообразяване на лятната ваканция с игри и спорт на открито – 19 часа на спортната площадка на северния крайбрежен булевард. Очакваме всички желаещи да се включат и да станат част от програмата „Синьо лято” в Несебър, в четвъртък, 29-ти юли на указаното място!
Публикувано на 27 Jul 2010 от dimitar_kw

Детска млечна кухня и нова площадка за празника на Равда
Равда отбелязва своя празник по традиция в деня на Света Параскева – 26 юли по името на църквата в селото. Още от сутринта божествена литургия, отслужена лично от Сливенския митрополит Иоаникий, препълнени с миряни едноименния храм. Свещ за здраве дойдоха да запалят в църквата кметът на Несебър Николай Димитров, кметът на Равда Андон Бакалов, кметове от съставните селища, зам. – кметове на общината и общински служители.
В деня на Равда в сградата на кметството официално бе открита Детска млечна кухня.
Публикувано на 27 Jul 2010 от dimitar_kw
ДЕЛА отново лъже! Проверката на ВКП не е по техен сигнал
Разпоредената проверка за обследване на продажбата на земята в Стария Несебър на „Феста Холдинг” АД НЕ Е ПО СИГНАЛ НА ПП „ДЕЛА”, КАКТО СЕ ТВЪРДИ ОФИЦИАЛНО ОТ ТЯХ.
ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО Е ПО ПРЕПИСКА, ЗАВЕДЕНА МНОГО ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА ВЪПРОСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, ОЩЕ ПРЕЗ 2007 г.
ТО Е ПРИКЛЮЧИЛО С ОТКАЗ ОТ БУРГАСКА АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА 2г. ПО-КЪСНО. ПРОВЕРКАТА Е РАЗПОРЕДЕНА ПРЕДИ ДНИ, С РЕШЕНИЕ НА ВКП, С КОЕТО СЕ ОТМЕНЯ ЦИТИРАНИЯ ОТКАЗ
Публикувано на 26 Jul 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016