Архив новини от община Несебър


СТАРИЯТ НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕН ОТ РАЗКОПКИ
Общината предлага да замени 23 дка на полуострова

Старият Несебър ще бъде спасен от разкопаване, ако се намери изход в града –паметник да не се строи делфинариум. Това е обсъждано на комисия в Общинския съвет на града. В момента собственик на 23 дка безценен терен на полуострова е фирма „Феста Холдинг” АД с управител г-жа Петя Славова. Теренът бе продаден от предишната общинска власт преди 5 г., след спорен търг, който изискваше от собствениците да построят атракционен комплекс с включен делфинариум, какъвто у нас има единствено във Варна. Проектът бе съгласуван специално в НИПК и получи одобрение за осъществяване.
Публикувано на 16 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Ледена пързалка през лятото отвори врати в Несебър
Ледена пързалка на северния път на Новия град, близо до провлака и стария Несебър беше открита вчера. Началото бе поставено с атрактивно шоу на 16 фигуристи от спортен клуб “Ice Blade” от София. Сред гостите на събитието бяха кметът Николай Димитров, зам. кметът по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова, председателят на ОбС Благой Филипов. От името на общината Красимира Тодорова поздрави собствениците за уникалната идея да има такава пързалка именно в Несебър и им пожела успешен сезон.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Грузия подарява икона на Несебър
Храмът „Св. Успение Богородично” в стария Несебър се оказа тесен за множеството миряни, дошли вчера да видят, докоснат и да се преклонят пред иконата на Св. Богородица – подарък от грузинската православна църква. Църковен хор, огласящ храма, допълнително подсилваше празничността на божествената литургия, продължила около 2 часа.Освещаването на иконата завърши с песнопения в чест на Богородица и „Многая лета”.
Иконата е копие на Иверската Богородица и е дар, който да закриля Несебър и неговите жители. Тя е направена от духовната академия на Грузия, със съдействието на грузинския патриарх Илия II.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР - ДОМАКИН НА 27-ТА СЕСИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИЙСКА АКАДЕМИЯ

Кметът на община Несебър, Николай Димитров приветства организаторите и участниците в 27-та сесия на Националната олимпийска академия, от името на цялата общинска администрация. „Спорта е нещото, което възпитава и дава дисциплина на всяка една личност” – каза г-н Димитров и пожела на всички ползотворна работа и хубави изживявания в Несебър.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ПРОДЪЛЖАВАТ ОБНОВЛЕНИЯТА И РЕКОНСТРУКЦИИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
С голямо тържество, с детски стихчета, песни и танци, днес бе открита напълно обновената и реконструирана детска градина в с. Кошарица. Преди официалното прерязване на лентата, отец Арсений освети детското заведение. Последваха официални изказвания от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на ОбС Несебър – Благой Филипов.
„Сега следва да довършим и външния облик на градината” – сподели г-н Димитров. Той допълни още, че община Несебър съвместно с Общински съвет Несебър, са решили проблема с детските заведения в общината за 15-20 години напред.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ЧЕРПИ ОПИТ В ОБЛАСТТА НА ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ОТ РУСИЯ

Кметът на Несебър Николай Димитров и секретарят на общината Ели Кирилова посрещнаха гости от Воронеж (Русия) в кабинета на градоначалника вчера. Идеята за визитата е да създадат условия за сътрудничество между двете общини.
Гостите разказаха за опита си в областта на хранително-вкусовата промишленост, като поясниха, че те са водещи в производство на такива продукти в цяла Русия.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

26 юни Световният ден за борба с наркотиците

Вчера, 11 юни по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Несебър и отдел „Здравеопазване и социални дейности”, в читалище „Яна Лъскова”-гр.Несебър се проведе дискусия във връзка с 26 юни-Световният ден за борба с наркотиците.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Дни преди старта на десетото юбилейно издание на Международния фестивал “Слънце - Радост - Красота ” Несебър 2009 ви предлагаме интервю с директора на Общински детски комплекс –Несебър Мима Петрова, един от организаторите на общинската проява
-Г-жо Петрова, колко страни и колко деца ще вземат участие във фестивала?
- За участие в Х фестивал са заявили желание около 2000 деца от 11 страни - България, Беларус, Македония, Молдова, Русия, Румъния, Украйна, Словакия, Латвия, САЩ и Полша. Участниците са лауреати на местни, национални и международни конкурси и фестивали.
- Каква е възрастта на участниците ?
Публикувано на 11 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ ПЛОВДИВ ГОСТУВА С ИЗЛОЖБА В НЕСЕБЪР
Представители от Регионален етнографски музей Пловдив и музей „Старинен Несебър” откриха вчера в Несебър изложба Модерни времена „Европейска мода под тепетата”. Домакин на събитието, започнало в следобедните часове, беше Етнографският музея в стария град, а момичета, облечени в красиви рокли, характерни за модата от края на XIX и началото на XX век, приканваха с усмивка и с подноси с локум минувачи да разгледат експозицията.
Публикувано на 11 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР Е ДОМАКИН НА 4-ТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ИЗОБРЕТАТЕЛСТВО И ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Днес в зала „Мелсас” гр. Несебър официално бе открита 4-та национална конференция “Изобретателство и иновативно предприемачество”, чийто домакин е община Несебър. Организатори на форума са: Съюза на изобретателите в България, Федерацията на научно-техническите съюзи в България и Териториалната организация на научно-техническите съюзи гр. Бургас със съдействието на Община Несебър...
Публикувано на 11 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016