Архив новини от община Несебър


МАЖОРЕТКИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И АКРОБАТИКИ ОТ ЦИРКА НА ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ
Мажоретки от детската градина в костюми като за големи и пъстри помпони, както и ефектни акробатики от цирковото изкуство бяха сред акцентите, които привлякоха вниманието на множество посетители на стария Несебър, въпреки жегите вчера. Програмата беше част от концерт на пл. „Месамбрия” и е в рамките на детския международен фестивал „Слънце- Радост – Красота”. Малко по-рано през деня минувачите можеха да се любуват на ритмите на ча-ча-ча, румба, рокендрол, както и на компилация от стандарни танци.
Публикувано на 18 Jun 2009 от dimitar_kw

ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ В НЕСЕБЪР – „ТВЪРДО НЕ В СТАРИЯ ГРАД ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН ДЕЛФИНАРИУМ”

Кметът на община Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов свикаха днес обществения съвет, за да чуят мнението на гражданите на Несебър, относно построяването на делфинариум в Стария град. Кметът и председателят обясниха на присъстващите, че за тях най-важно е обществиното мнение и поради тази причина са направили днешната среща, преди предстоящата сесия утре, за да разберат и най-вече да вземат под внимание становището на местните хора.
Публикувано на 17 Jun 2009 от dimitar_kw

ФЕСТИВАЛЪТ „СЛЪНЦЕ – РАДОСТ - КРАСОТА” – ЕДНО ПРИКАЗНО ИЗЖИВЯВАНЕ ЗА ДЕЦАТА -УЧАСТНИЦИ
„За нас фестивалът е една приказка, вълшебство, в което децата преживяват пълна гама от положителни емоции.Те идват тук запознават се със свои връстници, показват своите умения и талант в някое от изкуствата, показват труда си, който са полагали цяла година. Децата са изключително щастливи да участват в това голямо събитие. Благодаря ви!”. С тези думи ръководителка на московска формация, се обърна към кмета на Несебър Николай Димитров на провелата се вчера среща между него и ръководителите на съставите участващи във фестивала „Слънце – Радост – Красота.
Публикувано на 17 Jun 2009 от dimitar_kw

ФЕСТИВАЛ ПРЕВРЪЩА НЕСЕБЪР В ДЕТСКА ДЪРЖАВА

С пъстро детско шествие по провлака на Несебър започна десетият юбилеен фестивал „Слънце - Радост - Красота ” вчера. Участниците, облечени във великолепни костюми, спряха точно пред портите на хилядолетния град, пред които чинно изчакаха вдигането на знамената на държавите - участнички в детския празник на фона на химна на съответната страна. По традиция на каменните стени и точно на входа на стария Несебър бяха застанали старобългарски стражи, които не пропускаха никой да премине през портите.
Публикувано на 16 Jun 2009 от dimitar_kw

СТАРИЯТ НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕН ОТ РАЗКОПКИ
Общината предлага да замени 23 дка на полуострова

Старият Несебър ще бъде спасен от разкопаване, ако се намери изход в града –паметник да не се строи делфинариум. Това е обсъждано на комисия в Общинския съвет на града. В момента собственик на 23 дка безценен терен на полуострова е фирма „Феста Холдинг” АД с управител г-жа Петя Славова. Теренът бе продаден от предишната общинска власт преди 5 г., след спорен търг, който изискваше от собствениците да построят атракционен комплекс с включен делфинариум, какъвто у нас има единствено във Варна. Проектът бе съгласуван специално в НИПК и получи одобрение за осъществяване.
Публикувано на 16 Jun 2009 от dimitar_kw

Ледена пързалка през лятото отвори врати в Несебър
Ледена пързалка на северния път на Новия град, близо до провлака и стария Несебър беше открита вчера. Началото бе поставено с атрактивно шоу на 16 фигуристи от спортен клуб “Ice Blade” от София. Сред гостите на събитието бяха кметът Николай Димитров, зам. кметът по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова, председателят на ОбС Благой Филипов. От името на общината Красимира Тодорова поздрави собствениците за уникалната идея да има такава пързалка именно в Несебър и им пожела успешен сезон.
Публикувано на 15 Jun 2009 от dimitar_kw

Грузия подарява икона на Несебър
Храмът „Св. Успение Богородично” в стария Несебър се оказа тесен за множеството миряни, дошли вчера да видят, докоснат и да се преклонят пред иконата на Св. Богородица – подарък от грузинската православна църква. Църковен хор, огласящ храма, допълнително подсилваше празничността на божествената литургия, продължила около 2 часа.Освещаването на иконата завърши с песнопения в чест на Богородица и „Многая лета”.
Иконата е копие на Иверската Богородица и е дар, който да закриля Несебър и неговите жители. Тя е направена от духовната академия на Грузия, със съдействието на грузинския патриарх Илия II.
Публикувано на 15 Jun 2009 от dimitar_kw

ОБЩИНА НЕСЕБЪР - ДОМАКИН НА 27-ТА СЕСИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИЙСКА АКАДЕМИЯ

Кметът на община Несебър, Николай Димитров приветства организаторите и участниците в 27-та сесия на Националната олимпийска академия, от името на цялата общинска администрация. „Спорта е нещото, което възпитава и дава дисциплина на всяка една личност” – каза г-н Димитров и пожела на всички ползотворна работа и хубави изживявания в Несебър.
Публикувано на 15 Jun 2009 от dimitar_kw

ПРОДЪЛЖАВАТ ОБНОВЛЕНИЯТА И РЕКОНСТРУКЦИИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
С голямо тържество, с детски стихчета, песни и танци, днес бе открита напълно обновената и реконструирана детска градина в с. Кошарица. Преди официалното прерязване на лентата, отец Арсений освети детското заведение. Последваха официални изказвания от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на ОбС Несебър – Благой Филипов.
„Сега следва да довършим и външния облик на градината” – сподели г-н Димитров. Той допълни още, че община Несебър съвместно с Общински съвет Несебър, са решили проблема с детските заведения в общината за 15-20 години напред.
Публикувано на 12 Jun 2009 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР ЧЕРПИ ОПИТ В ОБЛАСТТА НА ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ОТ РУСИЯ

Кметът на Несебър Николай Димитров и секретарят на общината Ели Кирилова посрещнаха гости от Воронеж (Русия) в кабинета на градоначалника вчера. Идеята за визитата е да създадат условия за сътрудничество между двете общини.
Гостите разказаха за опита си в областта на хранително-вкусовата промишленост, като поясниха, че те са водещи в производство на такива продукти в цяла Русия.
Публикувано на 12 Jun 2009 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016