Архив новини от община Несебър


ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА СТИПЕНДИЯТА ОТ 12 000 ЛВ

Утре в 10.00ч. кметът на община Несебър Николай Димитров ще връчи официално стипендията от 12 000 лв. за отличен дванадесетокласник. Днес беше свикана комисия, която избра на кого измежду отличниците, предложени от директорите на средните училища в община Несебър, да бъде връчена паричната награда. С най-висок успех за средно образование /5.88/ и най-много публични изяви, е Симона Александрова Велкова от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър. Утре, в Конферентен център „СОЧИ”, кметът ще й връчи паричния стимул.
Публикувано на 23 Jun 2009 от dimitar_kw

ОБЩИНА НЕСЕБЪР НАДИГРА ОБЩИНАРИТЕ ОТ БУРГАС С 5:1

Община Несебър победи със смазващо превъзходство от 5:1 гола общираните от Бургас в мач за престиж в съботния ден. С приятелския двубой официално се откри шестият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа’09 на стадион „Черноморец” в Бургас.
Публикувано на 22 Jun 2009 от dimitar_kw

ФИНАЛ НА ФЕСТИВАЛА „СЛЪНЦЕ – РАДОСТ – КРАСОТА”

С много усмивки, песни и танци, завърши десетото издание на детския фестивал „Слънце – Радост – Красота” в Несебър. В началото на голямото събитие събрало повече от 2000 деца, бяха раздадени награди за победителите на форума.
Грамоти и подаръци получиха наградените таланти съответно на първо второ и трето място от всяка една възрастова група в следните конкурси:Фолклор групи и солисти; Забавна песен; Академичен вокал; Съвременен танц; Характеренен танц; Пиано; Спортни танци; Театър- мюзикъл Цирк , мажоретки; Фолклорен танц; Народни инструменти: акордеон , баян, домра; Цигулка , китара, саксофон, флейта; конкурс Ансамбли и оркестри; Класически балет и конкурс Театър на модата.
Публикувано на 22 Jun 2009 от dimitar_kw

ИЗБРАХА „МИС И МИСТЪР ФЕСТИВАЛ” В НЕСЕБЪР

В голям пъстър празник се превърна вчера традиционният конкурс за деца, които се чувстват красиви, „Мис и Мистър Фестивал” в Несебър. Събитието, което е част от международния форум „Слънце – Радост - Красота”, пренесе зрителите в приказен свят от причудливи костюми, искрени детски усмивки и неповторима артистичност.
Публикувано на 19 Jun 2009 от dimitar_kw

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ ОБЛИКА НА СТАРИЯ НЕСЕБЪР
За разрешаване на казуса с терен в стария Несебър, за който „Феста Холдинг” АД има сключен предварителен договор с община Несебър и по силата на който следва да бъде прехвърлена собствеността на този терен и необходимостта да се постигне споразумение с дружеството за отказване от претенциите по договора, общинският съвет взе решение. То е:Общински съвет Несебър възлага на кмета на общината Николай Димитров заедно с комисия от общински съветници да обсъди и да подготви проект за споразумение, по силата на който „Феста Холдинг” АД да даде съгласието си за разваляне на сключения от 2005г. предварителен договор. Проектът беше приет с 19 гласа, а в срок от един месец комисията трябва да вземе решение.
Публикувано на 18 Jun 2009 от dimitar_kw

МАЖОРЕТКИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И АКРОБАТИКИ ОТ ЦИРКА НА ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ
Мажоретки от детската градина в костюми като за големи и пъстри помпони, както и ефектни акробатики от цирковото изкуство бяха сред акцентите, които привлякоха вниманието на множество посетители на стария Несебър, въпреки жегите вчера. Програмата беше част от концерт на пл. „Месамбрия” и е в рамките на детския международен фестивал „Слънце- Радост – Красота”. Малко по-рано през деня минувачите можеха да се любуват на ритмите на ча-ча-ча, румба, рокендрол, както и на компилация от стандарни танци.
Публикувано на 18 Jun 2009 от dimitar_kw

ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ В НЕСЕБЪР – „ТВЪРДО НЕ В СТАРИЯ ГРАД ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН ДЕЛФИНАРИУМ”

Кметът на община Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов свикаха днес обществения съвет, за да чуят мнението на гражданите на Несебър, относно построяването на делфинариум в Стария град. Кметът и председателят обясниха на присъстващите, че за тях най-важно е обществиното мнение и поради тази причина са направили днешната среща, преди предстоящата сесия утре, за да разберат и най-вече да вземат под внимание становището на местните хора.
Публикувано на 17 Jun 2009 от dimitar_kw

ФЕСТИВАЛЪТ „СЛЪНЦЕ – РАДОСТ - КРАСОТА” – ЕДНО ПРИКАЗНО ИЗЖИВЯВАНЕ ЗА ДЕЦАТА -УЧАСТНИЦИ
„За нас фестивалът е една приказка, вълшебство, в което децата преживяват пълна гама от положителни емоции.Те идват тук запознават се със свои връстници, показват своите умения и талант в някое от изкуствата, показват труда си, който са полагали цяла година. Децата са изключително щастливи да участват в това голямо събитие. Благодаря ви!”. С тези думи ръководителка на московска формация, се обърна към кмета на Несебър Николай Димитров на провелата се вчера среща между него и ръководителите на съставите участващи във фестивала „Слънце – Радост – Красота.
Публикувано на 17 Jun 2009 от dimitar_kw

ФЕСТИВАЛ ПРЕВРЪЩА НЕСЕБЪР В ДЕТСКА ДЪРЖАВА

С пъстро детско шествие по провлака на Несебър започна десетият юбилеен фестивал „Слънце - Радост - Красота ” вчера. Участниците, облечени във великолепни костюми, спряха точно пред портите на хилядолетния град, пред които чинно изчакаха вдигането на знамената на държавите - участнички в детския празник на фона на химна на съответната страна. По традиция на каменните стени и точно на входа на стария Несебър бяха застанали старобългарски стражи, които не пропускаха никой да премине през портите.
Публикувано на 16 Jun 2009 от dimitar_kw

СТАРИЯТ НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕН ОТ РАЗКОПКИ
Общината предлага да замени 23 дка на полуострова

Старият Несебър ще бъде спасен от разкопаване, ако се намери изход в града –паметник да не се строи делфинариум. Това е обсъждано на комисия в Общинския съвет на града. В момента собственик на 23 дка безценен терен на полуострова е фирма „Феста Холдинг” АД с управител г-жа Петя Славова. Теренът бе продаден от предишната общинска власт преди 5 г., след спорен търг, който изискваше от собствениците да построят атракционен комплекс с включен делфинариум, какъвто у нас има единствено във Варна. Проектът бе съгласуван специално в НИПК и получи одобрение за осъществяване.
Публикувано на 16 Jun 2009 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016