Архив новини от община Несебър


Кметство с европейски облик се откри в с. Баня
Обновеното и напълно реконструирано кметство на с. Баня беше официално открито днес, точно на Илинден, когато жителите там отбелязват празника на селото.
„Благодарим на община Несебър, на общинска администрация и на общинските съветници, които отпуснаха средства за генералния ремонт на сградата, построена още през 1927 г. Вероятно няма толкова приветливо и красиво кметство на село в България. А нашето, с гордост мога да кажа, след ремонта стана почти ново.”, сподели Янка Чакърова, кмет на с. Баня.
Публикувано на 20 Jul 2009 от dimitar_kw

Обединена общинска школа по изкуствата учи чужденци на български танци
Близо 60 чужденци от различни градове на САЩ, Канада и Нова Зенландия, любители и ценители на фолклорното танцово изкуство на различни народи и най-вече на българския фолклор, гостуваха специално на Обединена общинска школа по изкуствата и фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг” при община Несебър.
Една част от гостите са дилетанти в танцовото изкуство, а друга –професионални хореографи, педагози и учители по музика, занимаващи се с изследване и преподаване на танци на балканските народи и най-вече на български народни танци.
Публикувано на 20 Jul 2009 от dimitar_kw

20 юли – Илинден и празник на с. Баня

На 20 юли с. Баня отбелязва своя празник. Тази година на Илинден ще бъде и официалното представяне на изцяло обновеното кметството там. Празничната програма включва концерт на Обедидена школа по изкуствата към община Несебър и изпълнения на народния певец Денислав Кехайов.Жителите на с. Баня смятат св. Илия за свой закрилник и още през далечната 1887 г. издигат църква в негова чест. Днес, храм „Св. Пророк Илия” е най-старата сграда в селото и една от най-старите църкви в Сливенската епархия.
Публикувано на 17 Jul 2009 от dimitar_kw

СОУ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ – ЕДНО ДОБРО МЯСТО ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
Дни след като отшумяха емоциите свързани с изпитите за кандидатстване на учениците след 7-ми клас, се срещнахме с директорката на СОУ ”Любен Каравелов” г-жа Тодорка Желязкова и зам.кмета по „Култура, образование и международно сътрудничество” – г-жа Ели Кирилова, за да проверим каква е нагласата на учениците в несебърското училище и дали то става все по-предпочитано място децата да продължат средното си образование в него.
него.
Публикувано на 17 Jul 2009 от dimitar_kw

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОДЪЛЖАВА ПРЕГОВОРИТЕ С ФЕСТА ЗА ДЕЛФИНАРИУМА
Две предложения бяха обсъждани от специалната комисия

Да се продължат преговорите с „Феста Холдинг” АД във връзка с предложението на община Несебър за замяна на терена от 23 дка на полуострова, срещу 11 дка в новата част на Несебър. Преговорите за това се водят повече от година и са изключително трудни поради факта, че земята на полуострова е пет пъти по-скъпа от предлагания терен в новата част.
Публикувано на 16 Jul 2009 от dimitar_kw

Служителите във фронтофисите в общината с униформи
За да са представителни и да внушават едновременно делово отношение и приветливост, служителите в двата фронтофиса на община Несебър вече са с униформи. За новата визия се е погрижила българска фирма, която е ушила 17 облекла. Униформата се състои от бяла риза с къс ръкав, пола и панталон. Единственият раздвижен акцент в нея е елегантно шалче. Десенът на аксесоара е издържан в три цвята - бяло, червено и тъмносиньо, като само с няколко движения шалчето може да се превърне и в стилна вратовръзка.
Освен служителите във Фронтофиси 1 и 2, униформи са предвидени и за шофьорите, работещи в община Несебър. Техният представителен вид ще се оформя от тъмносиньо сако, панталон в същия цвят и бяла риза.
Публикувано на 16 Jul 2009 от dimitar_kw

Стойко Стоянов – новият секретар на община Несебър

Стойко Стоянов е новият секретар на община Несебър, който встъпи в длъжност в началото на юли 2009 година. Предшественичката на поста бе Ели Кирилова, която в момента заема длъжността заместник-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”.
Стойко Стоянов е роден в Поморие, живее в с. Гюльовца. Средното си образование завършва в ТОХ „Иван Вазов”- Сл. бряг.
Публикувано на 15 Jul 2009 от dimitar_kw

Още едно благодарствено писмо в общината

В община Несебър отново пристигна благодарствено писмо. То е написано от Галя Теоклиева, жителка на града.
В него се казва: „Господин кмете, искам да изразя своето задоволство от организацията и начина на обслужване на гражданите в залите за работа с клиенти. Като обикновена гражданка на град Несебър често ми се налага да посещавам и да се възползвам от различни услуги там.
Много бях впечатлена от въведената преди повече от година електронна система за реда на работа на гишетата, с която обаче не всички посетители се съобразяват /по мои наблюдения/ все още. Независимо от това, в последно време, любезното и компетентно отношение на Вашите служители осигурява на нас - гражданите, по-бързо и приятно свършена работа.”
Публикувано на 14 Jul 2009 от dimitar_kw

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СЕ СДОБИ С ПЕТ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Община Несебър закупи пет нови превозни средства за обществена употреба.

Най-скъпото закупено от общината превозно средство е автобус с марка IVECO-IRISBUS PROXYS 30+1 места, на стойност 186 480 лв. без ДДС. Той ще служи за превоз на по-големи групи от общинската администрация, както и за дейността на различни самодейни състави, спортни отбори или групи към общината, участващи в състезания, концерти, фестивали и прочие.
Публикувано на 13 Jul 2009 от dimitar_kw

Европейски шампионат по фолклор започна в Несебър

Европейски шампионат по фолклор „Euro folk” 2009 събра на сцената на Амфитеатъра в Несебър вчера състави от България, Русия и Словения. Събитието откри вицепрезидентът на Европейската Асоциация по Фолклорни фестивали Дилян Николов, който благодари на община Несебър, на кмета Николай Димитров, както и на всички участници във форума. Той изрази надежда, че в бъдеще фестивалът ще заеме своето важно място на стария континент и ще допринесе за културния облик на Европа.
Публикувано на 13 Jul 2009 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016