Архив новини от община Несебър


По време на визита в община Несебър израелският посланик прогнозира:
Ще се увеличат туристите от моята страна в България

„Несебър е едно чудесно място и аз съм изключително очарован от уникалността на града Ви, който много пъти съм посещавал. Вашата култура е различна от нашата, но е изключително интересна”, бяха първите думи на израелският посланик Н. Пр. Ноах Гал Гендлер по време на визита при кмета на Несебър Николай Димитров днес. Сред акцентите в разговора им бяха туризмът и посещаемостта на региона от израелски туристи, както и възможностите за инвестиции.
Публикувано на 01 Sep 2010 от dimitar_kw

Турнир по авиомоделизъм и авиошоу през уикенда в община Несебър

Този уикенд – 4 и 5 септември, община Несебър ще бъде докамин на четвъртия поред Национален открит турнир по авиомоделизъм и Авиошоу- „Хидрокупа „Несебър” 2010. Това е уникално спортно състезание, първото и единствено у нас от подобен вид, за радиоуправляеми самолетни моторни модели-хидроплани и хидрохеликоптери, които излитат и кацат на водна повърхност.
Проявата се провежда за четвърти път в цялата 60-годишна история на авиомоделния спорт в България.
Публикувано на 01 Sep 2010 от dimitar_kw

Поп-рок фест събра таланти в Несебър
28 банди забиха на амфитеатъра в стария град
Две първи и две втори места отсъди журито при групите
Две първи и две втори места при групите отсъди журито на четиринадесетото издание на Поп –рок феста, който традиционно събира млади надежди и таланти в Несебър. Бандите “RESPONSE” и “HANGOVER” изпъкнаха сред останалите участници, грабнаха сърцата на публиката и съдиите, и си поделиха върха. На второто, също много оспорвано място, се наредиха групите „СТЕТСЪН” и “HANGAR 42”. В челната тройка, на почетното трето място, бе избрана бандата „СТОКХОЛМ”.
Публикувано на 30 Aug 2010 от dimitar_kw

Несебър отново е столица на меда
В съботния ден на площад „Месамбрия” в стария Несебър бе даден официалният старт на IX Международен фестивал на меда. Събитието откри главният инициатор –Кирил Киров. Приветствие и пожелание за силно и успешно представяне от името на кмета на града Николай Димитров отправи секретарят на община Несебър Стойко Стоянов. Президентът на Световната пчеларска организация „Апимондия” Жил Ратиа, който е в морския град специално заради първа първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство, не пропусна да уважи официалното откриване на фестивала.
Публикувано на 29 Aug 2010 от dimitar_kw

Украинска култура и колорит на сцената на крайбрежния булевард
В община Несебър предстоят фестивали на меда, поп-рока и градската песен този уикенд
На сцената на северния крайбрежен булевард жителите и гостите на Несебър се насладиха на перфектните изпълнения на състави от Киев, Украйна, вчера вечерта. До колорита и културата им публиката се докосна чрез безупречно представените от гостите характерни фолклорни песни и танци. Приятна част от програмата бе изпълнението на украински народни обичаи. След гостите от Киев, които внесоха още един фолклорен щрих в културната програма на община Несебър, в края на седмица градът на ЮНЕСКО ще се превърна за пореден път в столица на меда и храм на поп-рок музиката едновременно.
Публикувано на 26 Aug 2010 от dimitar_kw

Детските градини и училищата в община Несебър посрещат новата учебна година напълно подготвени
220 първокласници ще влязат в класните стаи наесен

Училищата и детските градини в община Несебър ще посрещнат новата учебна година напълно подготвени. Това се отнася, както до материално-техническата база, така и по отношение на организационната им дейност. Вече са приключили или до броени дни приключват ремонтните дейности – подмяна на врати, боядисване, облагородяване на училищните дворове.
Публикувано на 26 Aug 2010 от dimitar_kw

Община Несебър e домакин на три фестивала и една световна конференция

В края на август община Несебър ще бъде домакин на три фестивала и на първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство. От 27 август до 5 септември в града на ЮНЕСКО ще се проведе за девети път Международния фестивал на меда. Традиционно през тези няколко дни Несебър ще се превърне в столица на меда, като посетителите ще имат възможност да си купят чист пчелен продукт по свой вкус от самите производители. Около 32 пчелари ще предлагат различни видове мед и изключително ценните за здравето пчелни продукти-цветен прашец, пчелно млечице и прополис.
Публикувано на 25 Aug 2010 от dimitar_kw

Удостоиха заместник-кмет със званието „Почетен гражданин на община Несебър”

Съветник получи остра забележка за изказванията си преди сесията на ОбС
Точката от дневния ред, която предизвика смут в морския град, отпадна
Общински съветник от партия „ДЕЛА” - по вече утвърден, скандален маниер на поведение, отново внесе смут в публичното пространство и се опита чрез изяви в медиите да манипулира общественото мнение ден преди сесията на Общински съвет –Несебър.
Публикувано на 22 Aug 2010 от dimitar_kw

Унгарска рок група гостува на несебърска сцена

Унгарската група „Дивите цветя”, която за своето три годишно съществуване има сериозно количество участия - близо 200 концерти в чужбина и на собствена територия, утре гостува с концерт в Несебър. Проявата ще се състои на северния крайбрежен булевард от 20 часа. В репертоара на групата намират място класически блус парчета от 40-те и 50-те години, велики рокендрол парчета от 70-те години на миналия век в разнообразни преработки, но в единичен, характерен стил на „Дивите цветя”.
Публикувано на 20 Aug 2010 от dimitar_kw

Състезание по приложно колоездене и пътна безопасност в Равда
Деца от Националния детски комплекс - Равда, малчугани- почиващи в селището и местни жители се събраха пред кметството вчера следобед. Поводът бе демонстрационно състезание по приложно колоездене и пътна безопасност. Проявата бе в рамките на инициативата „Безопасност на пътя за децата”, която се организира от Настоятелството на 14 СОУ „Професор д-р Асен Златаров” -София, съвместно с Автомобилен клуб „Север” и с подкрепата на община Несебър. Идеята бе да се обърне внимание на опазването живота и здравето на децата на пътя, да се подобрят знанията на подрастващите млади хора относно правилата за движение.
Публикувано на 19 Aug 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016