Архив новини от община Несебър


Със започването на новата учебна година продължава и работата на Общинския междуучилищен клуб - Умения за живот

Той бе създаден във връзка със спечелен от Община Несебър и Общински детски комплекс проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейски социален фонд.
От януари до края на месец май в инициативите на клуба участваха 715 ученици от II до ХII клас. Организираните състезания, викторини , лагер – школи доставиха на участниците много радост и веселие , събудиха у тях спортсменски дух на надпревара .
Публикувано на 28 Sep 2009 от dimitar_kw

Златен медал на Република Франция за кмета на Несебър
Несебър е третият български град в организацията на ООН - Общини на нациите за Мир


Златен медал на Република Франция получи кметът на Несебър Николай Димитров от президента на организацията „Общини на нациите за мир” към ООН и бивш френски държавник Жан-Франсоа Пенел. Причината за изключителното отличие бе официалното присъединяване на Несебър към високо престижната международна организация. В присъствието на представители от общинската администрация и медии, тържествено бе връчено удостоверението за членство.
Публикувано на 28 Sep 2009 от dimitar_kw

Бардът Ивайло Диманов гостува на Несебър

Изящни, лирични и драматични стихове поднесе на почитателите на римите Ивайло Диманов вчера вечерта в зала „Мелсас” в Несебър. Поетичната среща откри Златин Чаушев от отдел „Култура” на община Несебър и представи автора като „едно от водещите пера в лириката, епиката и журналистиката”. Естетическа наслада за душата бяха стихове от последната книга на Ивайло Диманов, наречена „Добър вечер, г-жо Тъга”. Между ритмичните строфи всеки можеше да открие за себе си и разочарование, и надежда, любов и огорчение.
Публикувано на 26 Sep 2009 от dimitar_kw

От 8-11.09.2009г. в Кито, столицата на Еквадор се проведе Х конгрес на Организацията на градовете световно културно наследство, обявени от ЮНЕСКО

Темата на конференцията бе ” Глобализацията и опазването на паметниците на културата”. Експертите и представителите на градовете, включени в списъка на номинираните обсъждаха теми по опазването на паметниците, социализация на същите в новите градски условия,както и съвременни техники и технологии за консервация и реставрация на паметниците на културата.
Публикувано на 25 Sep 2009 от dimitar_kw

ПЪРВО МЯСТО ЗА ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ „РЕЛАКС” ГР. НЕСЕБЪР
На ежегодния фестивал в Приморско "Дъга от таланти", провел се през месец август тази година, танцова формация "Релакс" гр. Несебър спечели купа и първо място в категория "Арабски танци", и плакет и второ място в категория "Ча-ча".
Група "Релакс" е част от Студио "Релакс зона", което е създадено в Несебър от миналата година. В рамките на студиото се провеждат курсове по класическа йога и медитация, курсове по салса, меренге, бачата, стандартни танци, характерни танци, български народни танци, хип-хоп и МТV танци, мажоретни танци.
Публикувано на 25 Sep 2009 от dimitar_kw

Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров изпрати поздравителен адрес до г-жа Ирина Бокова, по повод избирането и за Генерален Директор на ЮНЕСКО:
ДО Г-ЖА ИРИНА БОКОВА
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ЮНЕСКО

Уважаема г-жо Бокова,
Специално искам да Ви изкажа моите искрени поздравления за големия успех, който постигнахте и бяхте избрана за поста Генерален Директор на ЮНЕСКО.
Публикувано на 24 Sep 2009 от dimitar_kw

Утре ще ни гостува поетът с китара Ивайло Диманов

Няколко дни преди празникът на поезията и музиката - 1 октомври, утре в Несебър ще гостува поетът, писателят, журналистът и музикантът Ивайло Диманов. Почитателите на мерената и немерената реч ще имат възможност да се докоснат до творчеството на барда в зала „Мелсас” от 19 часа.
Ивайло Диманов ще се представи не само като поет, а като музикант, артист и автор на композиция по собствените си стихове.
Публикувано на 24 Sep 2009 от dimitar_kw

В НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДАТ РЕСТАВРИРАНИ ОЩЕ ДВЕ ЦЪРКВИ
Решение за консервация, реставрация и социализация на църквите „Св. Архангел Михаил и Гаврил” и „Св. Параскева” в Несебър бе взето на заседание на Експертната комисия на БНК на ИКОМОС. Представители от община Несебър на заседанието бяха г-жа Ели Кирилова – зам. кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество” в общината и г-жа Петя Киашкина – директор на музей "Старинен Несебър", член на БНК на ИКОМОС. Реставрацията на църквите, отново ще бъде финансирана от фондация „Левентис”. Прилагаме на вашето внимание протокола от заседанието. ПРОТОКОЛ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ЕКСПЕРТНА КОМИСИЯ НА БНК НА ИКОМОС НА 24/08/2009 Г.
Публикувано на 24 Sep 2009 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА ПРЕД ПОРТИТЕ НА СТАРИЯ ГРАД

По случай 101 – годишнината от Обявяването независимостта на България, кметът на Несебър г-н Николай Димитров и зам. областнтия управител на Бургас г-н Златко Димитров, издигнаха националното знаме под звуците на българския химн. В част от поздравителното си слово, кметът сподели: „С годините ние виждаме, че този празник придобива все по-голяма стойност, защото усмисляме далновидността и решителността на нашите предшественици.
Публикувано на 22 Sep 2009 от dimitar_kw
Грамоти за огнеборците, потушили пожара до Св. Влас и Елените

Пожарникари от РУ „ПБС”- Несебър, участвали в овладяване на горски пожар в близост до Св. Влас и к.к. „Елените” в края на август, получиха днес грамоти от името на кмета на общината Николай Димитров за своята смелост и жертвоготовност. По този повод благодарствени писма бяха подготвени за началника на РУ „ПБС”- Несебър Николай Колев и за комисар Васил Василев, директор на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас.
Публикувано на 18 Sep 2009 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016