Архив новини от община Несебър


НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

Вчера в Община Несебър ученици и граждани имаха възможност да присъстват на DJ парти с много музика и танци между които и полезна информация за вирусното заболяване ХИВ/СПИН. Събитието е част от разяснителната Анти СПИН кампания, провеждана в община Несебър, с която се отбелязва Световният ден за борба със СПИН – 1 декември. Мероприятието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър.
Публикувано на 02 Dec 2009 от dimitar_kw

Два "Оскара" за туризъм спечелиха изявени личности в община Несебър
Престижните отличията са за журналист и мениджър на хотел

Два от “Оскарите” за туризъм на Българската хотелиерска и ресторантьорска асациация (БХРА) за 2009 са с адрес община Несебър. Те бяха обявени на церемония, състояла се в зала “Диамант” на столичния 4-звезден хотелски комплекс “Дедеман Принцес”.
Несебърският журналист Максим Момчилов получи наградата за журналистика на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2009. Отличието се връчва на този журналист, написал най-ефективните публикации на туристическа тематика през календарната година.
Публикувано на 30 Nov 2009 от dimitar_kw

Празник в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
С богата програма от песни, танци и стихчета децата от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица отбелязаха днес патронния празник на дома си. Сред акцентите в тържеството бяха драматизации по приказките „Вълкът и седемте козлета” и „Горски другари”, стихчета за пилето и часовника, народни песни, модерен балет. В словото си директорът на ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" Господин Митев сподели, че и тази година са спазили традицията да посрещат празника с положителна промяна в дома: извършено е обновление на стълбище и коридори, на столовата, а занималните са обзаведени с нови мебели.
Публикувано на 26 Nov 2009 от dimitar_kw

УЛИЦА МАКЕДОНИЯ В С. РАВДА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗШИРЯВАНА
В началото на мандата си кметът на община Несебър Николай Димитров заяви, че той и неговият екип ще взимат под внимание мнението на местното население относно развитието и благоустройството на общината. Ето защо на 09 ноември 2009г. общинското ръководство реши да попита жителите на с. Равда, дали желаят ул. Македония, намираща се в селото да бъда разширена. За целта беше изготвена анкета в която можеха да участват всички пълнолетни жители на с. Равда, като попълнят анкетна карта, която да поставят в урна намираща се в сградата на Кметството в селото.
Публикувано на 23 Nov 2009 от dimitar_kw

Несебър търси съдействие от държавата за опазването си
Кметът инициира среща с управляващите за съдбата на Стария град


Несебър иска от правителството и парламента помощ за опазването на културно-историческото наследство на Стария град. Помощта трябва да бъде материална, методична и законодателна. Малкият полуостров е населяван от близо 3000 г. и носи наследството на всички културни пластове на човешката цивилизация. Като уникален съхранен културно-исторически и природен субект, Несебър е под патримониума и защитата на ЮНЕСКО, обявил го за ценност от глобален мащаб.
Публикувано на 23 Nov 2009 от dimitar_kw

Несебър се сдоби с противопоражен специализиран автомобил за нуждите на стария град
Заместник- министърът на културата: Общината е загрижена за своето културно наследство

Противопожарен специализиран автомобил за нуждите на стария град закупи община Несебър. Събитието по представяне на новата придобивка бе в петъчния ден. Пред портите на старинния град кметът на Несебър Николай Димитров тържественото връчи ключовете от новата специализирана машина на началника на РУ „Пожарна безопасност и спасяване” - Несебър гл. инспектор Николай Колев.
Публикувано на 22 Nov 2009 от dimitar_kw

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН СЛЕД ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ
СОУ „Любен Каравалов” взе необходимите предпазни мерки против разпространение на вируси

Днес е първият учебен ден за възпитаниците на СОУ „Любен Каравелов” след дългата ваканция обявена във всички училища в страната по повод на грипната обстановка.
Преди започването на ваканцията 17% от учениците на несебърското СОУ не са посещавали занятия. Към днешна дата процента на отсъстващите е 9% и се очаква през останалите дни да намалява.
Публикувано на 18 Nov 2009 от dimitar_kw

Зам. културният министър и жители на Несебър ще обсъждат опазването и развитието на старинния град

Несебър е един от 75-е града, вписани в листата на световната съкровищница ЮНЕСКО и един от 9-те обекта в България под закрилата на международната организация. Да се живее в такъв град е не само привилегия, но е и отговорност. Какво дава и какво отнема статутът на Несебър като град на ЮНЕСКО, повече ли са задължения, отколкото привилегиите, какви са основните проблеми на града – всички тези въпроси ще бъдат тема на разговор на предстояща среща в петък между зам.министъра на културата Тодор Чобанов и жители на града.
Публикувано на 18 Nov 2009 от dimitar_kw

Общинско учение показва как се действа в случай на земетресение в Несебър
Със сигнал за възникнало земетресение стартира днес общинското учение за „Защита при бедствия Несебър 2009”. След оповестяване веднага започна оперативна работа Общинският щаб за координация на спасителните и неотложните аварийно-възстановителни работи съвместно със съставните части на Единната спасителна система (ЦСМП – Несебър, РУ на МВР – Несебър, „ Пожарна безопасност и спасяване” - Несебър, ТД „Гражданска защита”- Бургас) и Морска администрация-Бургас.
Публикувано на 16 Nov 2009 от dimitar_kw

266 новородени до средата на ноември в Несебър
Бебетата, родени в община Несебър от началото на годината до средата на ноември 2009, вече са 266. По традиция общината отпуска за всяко семейство с новородено дете еднократна помощ от 2000 лв. Отделените средства от началото на годината досега вече са повече от половин милион лева - 532 хил. лв.
Община Несебър отпуска средства за еднократна финансова помощ на семейство с бебе, като условията за получаване на сумата са: новороденото (осиновеното) дете да е с постоянен адрес на територията на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината не по-малко от пет години от датата на подаване на документите.
Публикувано на 16 Nov 2009 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016