Архив новини от община Несебър


Изложба и богословска конференция в навечерието на Никулден в Несебър

Изложбата „В навечерието на Никулден” на Дружеството на несебърските художници събра множество почитатели на изкуството в съботната вечер в града на ЮНЕСКО. Ценителите на естетическите форми имаха възможността да се насладят на 62 творби, повечето в духа на празничния 6 декември. Икони, маслена живопис, бронзова пластика, авкарели бяха сред акцентите в изложбата. Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе сред гостите на събитието, поздрави художниците за тяхната работа и им пожела здраве и вдъхновение.
Публикувано на 06 Dec 2009 от dimitar_kw

НОВО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА ДРУЖЕСТВОТО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ГР. ОБЗОР

По случай Международния ден на инвалида, Дружеството на хората с увреждания в гр. Обзор организира тържество. Събитието се състоя в Клуба на пенсионера гр. Обзор. На празненството присъстваха заместник кмета по „Здравеопазване и социални дейности” на община Несебър – Красимира Тодорова, Султанка Богданова от отдел „Здравеопазване и социални дейности” и кмета на гр. Обзор Кирил Стоянов.
Публикувано на 04 Dec 2009 от dimitar_kw

Такса смет да не се увеличава за 2010 година

Такса смет да не се увеличава, а да остане същата и за 2010 година ще поиска общинска администрация с внасяне на докладна записка на следващата сесия на Общинския съвет. Мотивите за предложението са единствено и в полза на населението и най-вече за облекчение на бюджета на семействата, особено в ситуация на все още нестабилна финансова обстановка в страната.
Публикувано на 04 Dec 2009 от dimitar_kw

Интервю с кмета на община Несебър Николай Димитров по случай наблажаващия празник – Никулден

Какво се промени в празнуването на този ден откакто сте кмет на община Несебър?
Винаги съм обичал и празнувал Никулден, първо защото съм Николай, кръстен съм на дядо си и традиция е семейството ми да отбелязва този ден. Второ, защото съм свързан с морето и имам много приятели рибари, които обичам и уважавам. Празниците са отражение на хората. Каквито хората, такива и празниците им.
Какво се промени?
Иска ми се да мисля, че нищо не се е променило, хората винаги са ме приемали като един усмихнат и отворен към света човек. Радвам се, че пак ме срещат, спират ме по улицата, възприемат ме както преди, не се е появила бариера между нас.
Публикувано на 04 Dec 2009 от dimitar_kw

Несебърски артисти жънат успехи на престижни сцени в Санкт Петербург
Данислав Кехайов избран за председател на Международно фолклорно сдружение - Славянски път

Спечелили сърцата на руската публика и пожънали успехи на реномирани сцени, в Несебър се завърнаха народният певец Данислав Кехайов- директор на Общинска школа по изкуствата и фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг”, и гайдарят Петко Стоянов - музикант и преподавател. В продължение на седмица те изнесоха поредица от концерти в едни от най-престижните концертни зали в Санкт Петербург.
Публикувано на 03 Dec 2009 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

Вчера в Община Несебър ученици и граждани имаха възможност да присъстват на DJ парти с много музика и танци между които и полезна информация за вирусното заболяване ХИВ/СПИН. Събитието е част от разяснителната Анти СПИН кампания, провеждана в община Несебър, с която се отбелязва Световният ден за борба със СПИН – 1 декември. Мероприятието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър.
Публикувано на 02 Dec 2009 от dimitar_kw

Два "Оскара" за туризъм спечелиха изявени личности в община Несебър
Престижните отличията са за журналист и мениджър на хотел

Два от “Оскарите” за туризъм на Българската хотелиерска и ресторантьорска асациация (БХРА) за 2009 са с адрес община Несебър. Те бяха обявени на церемония, състояла се в зала “Диамант” на столичния 4-звезден хотелски комплекс “Дедеман Принцес”.
Несебърският журналист Максим Момчилов получи наградата за журналистика на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2009. Отличието се връчва на този журналист, написал най-ефективните публикации на туристическа тематика през календарната година.
Публикувано на 30 Nov 2009 от dimitar_kw

Празник в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
С богата програма от песни, танци и стихчета децата от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица отбелязаха днес патронния празник на дома си. Сред акцентите в тържеството бяха драматизации по приказките „Вълкът и седемте козлета” и „Горски другари”, стихчета за пилето и часовника, народни песни, модерен балет. В словото си директорът на ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" Господин Митев сподели, че и тази година са спазили традицията да посрещат празника с положителна промяна в дома: извършено е обновление на стълбище и коридори, на столовата, а занималните са обзаведени с нови мебели.
Публикувано на 26 Nov 2009 от dimitar_kw

УЛИЦА МАКЕДОНИЯ В С. РАВДА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗШИРЯВАНА
В началото на мандата си кметът на община Несебър Николай Димитров заяви, че той и неговият екип ще взимат под внимание мнението на местното население относно развитието и благоустройството на общината. Ето защо на 09 ноември 2009г. общинското ръководство реши да попита жителите на с. Равда, дали желаят ул. Македония, намираща се в селото да бъда разширена. За целта беше изготвена анкета в която можеха да участват всички пълнолетни жители на с. Равда, като попълнят анкетна карта, която да поставят в урна намираща се в сградата на Кметството в селото.
Публикувано на 23 Nov 2009 от dimitar_kw

Несебър търси съдействие от държавата за опазването си
Кметът инициира среща с управляващите за съдбата на Стария град


Несебър иска от правителството и парламента помощ за опазването на културно-историческото наследство на Стария град. Помощта трябва да бъде материална, методична и законодателна. Малкият полуостров е населяван от близо 3000 г. и носи наследството на всички културни пластове на човешката цивилизация. Като уникален съхранен културно-исторически и природен субект, Несебър е под патримониума и защитата на ЮНЕСКО, обявил го за ценност от глобален мащаб.
Публикувано на 23 Nov 2009 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016