Архив новини от община Несебър


Празнуваме Благовещение

Православната църква днес чества празника Благовещение (блага вест), който се отбелязва винаги на 25 март. На този светъл ден се възпоменава едно от най-радостните събития в историята на изкуплението на човечеството от греха и от злото.
На този ден според Библията ангел Гавраил се явил на пречистата девица Мария в галилейския град Назарет и й съобщил Божията воля, че тя ще бъде осенена от Св. Дух, ще зачене и ще роди многоочаквания Месия - Избавителя на целия човешки род от робството на греха и порока, от смъртта и тлението.
Публикувано на 25 Mar 2010 от dimitar_kw

ВЕЛИКДЕНСКА ИНИЦИАТИВА
Днес децата от група "Пчелица" при ОДЗ "Калина Малина" гр.Несебър, водени от своите учителки г-жа Кипрова и г-жа Терзиева посетиха храма "Св. Успение Богородично". Идеята за посещението бе малчуганите да се запознаят от близо с християнската религия, както и да научат повече за един от най-светлите християнски празници – Великден.
Отец Петър посрещна на входа малките възпитаници на детската градина, с много любов и внимание ги въведе в църковния храм и подробно им разказа за християнските празнични традиции и нравствени добродетели.
Публикувано на 24 Mar 2010 от dimitar_kw

ОЩЕ ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ В НЕСЕБЪР

Изпълнителите от група „Сюрприз” гр. Несебър подариха много емоции и празнично настроение на събралата се публика в читалище „Яна Лъскова”. Вчера вокалната група отпразнува своя 12 рожден ден. С импровизиран конкурс, в който четиричленно жури трябваше да избере победител за най-добро изпълнение, десетте момичета и едното момче от формацията представиха пред публиката свои солови изпълнения. В залата прозвучаха известни песни като „За тебе бях” и „Детелини” на Лили Иванова, „Луната спи” на Нети, „Ти ли си момчето” на Тони Димитрова.
Публикувано на 24 Mar 2010 от dimitar_kw
Комедия Луд съм по теб
Първопролетно признание "Луд съм по теб" прозвуча в Несебър

Страхотен завършек на топлия и слънчев първопролетен ден бе свежата комедия „Луд съм по теб”, която община Несебър подари снощи на своите жители. Блестящата театрална постановка, в която изобилстваше от множество комични и сконфузни ситуации, постави и даде отговор на важни житейски въпроси като: Възможно ли е човек да срещне и изживее истинска любов два пъти в живота си? Може ли да си повярва, че отново я е срещнал? Дали ще спре да я сравнява с първата?Ще успее ли да се отърси от спомените? Ще може ли отново да бъде щастлив?
Публикувано на 23 Mar 2010 от dimitar_kw
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ОРИЗАРЕ
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ОРИЗАРЕ
Празникът на буквите, с който първокласниците ознаменуват своето ограмотяване, е утвърдена традиция в българското училище. В първия ден на пролетта – 22-ри март, мило тържество събра ученици, учители и родители на първокласниците от ОУ „Г. С. Раковски” в село Оризаре, община Несебър. В украсена с много старание и вълнение от първолаците класна стая, с песни, стихове и драматизации от приказки, децата отпразнуваха празника на буквите под надслов „Ние вече сме грамотни”, като не пропуснаха да изразят и своята благодарност към учителката си г-жа Ж. Димова.
Публикувано на 23 Mar 2010 от dimitar_kw

ЦЕЛОДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ЕСЕНТА

Целодневно обучение за първокласниците ще бъде въведено от новата учебна година. Първоначално вариантът за целодневно обучение ще бъде приложен само за първокласниците и поетапно след това ще се премине към подобна форма на обучение и за учениците до 4-ти клас, включително. В тази връзка по разпореждане на РИО Бургас, до 3-ти април тази година директорите на училищата в община Несебър трябва да изготвят разчети на капацитета на училищата, на възможностите децата да бъдат хранени ако минат на двусменен режим на обучение.
Публикувано на 22 Mar 2010 от dimitar_kw

Великденски концерт на ФФ - Македонка в Несебър

Народно читалище „Яна Лъскова” и Македонски клуб „Вардарско слънце” канят жителите на Несебър на Великденски концерт на фолклорна формация „Македонка”. Проявата ще се състои днес от 18.30 часа в читалището.
Културното събитие е посветено на 140 г. от възстановяване на Българската екзархия, 141 г. от рождението на Апостол Петков и 139 г. от рождението на Тодор Александров. Идеята е този възпоменателен по характер концерт да стане традиция и да се провежда всяка година.
Публикувано на 19 Mar 2010 от dimitar_kw

Нов процес за клевета срещу Атанас Терзиев
Партия „ДЕЛА” изпада в истерично поведение

/Позиция на Община Несебър и Кмета Николай Димитров по повод пресконференция на ДЕЛА/
По повод днешната пресконференция на корпоративната партия „ДЕЛА” сме длъжни официално да изявим кратка позиция. Това се налага защото отново по абсурден и некоректен начин са замесени, както Община Несебър като институция, така и лично кметът г-н Николай Димитров. Не можем да коментираме по никакъв начин действията на официалните държавни власти и служители, в случая МВР, спрямо председателя на „ДЕЛА” Атанас Терзиев.
Публикувано на 18 Mar 2010 от dimitar_kw

Благодарствено писмо от БЧК – Бургас
Благодарствено писмо от Българския Червен кръст до кмета на Несебър Николай Димитров пристигна в общината. Автор е Виолета Радева, директор на секретариата на ОС на БЧК Бургас.
В писмото четем: „Несебърската общинска организация на Български Червен кръст е организация с традиции и е една от най-силните ни общински организации на Червения кръст в областта, които във времето доказаха и доказват хуманитарната идея в действие. Хуманността и милосърдието са ценности, дълбоко вкоренени в гражданите на град Несебър.
Публикувано на 16 Mar 2010 от dimitar_kw

Символична първа копка даде старт на строителството на физкултурен салон в училището в Тънково

Символична първа копка днес даде старт на строителството на физкултурен салон в двора на ОУ „Васил Левски” с. Тънково. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Димитър, а приветствия към всички отправиха кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов, кметът на с.Тънково Христо Николов, директорът на училището в селото Димитър Димитров.
Публикувано на 16 Mar 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016