Архив новини от община Несебър


Талант на Несебър с дебют на сцената на Бургаската опера

Талантът на Несебър Весела Апостолова направи своя дебют на Бургаската оперна сцена точно на Благовещение. Участието й в операта „Вълшебната флейта” на Моцарт бе великолепно и затова надеждите са, че това е само началото на един дълъг творчески път, посветен на любимото изкуство. Младата певица от гр. Свети Влас бе приятно изненадана с поздравителен адрес от кмета на община Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 26 Mar 2010 от dimitar_kw

Възпитаници на ООШИ с две прояви на Благовещение
Още пролетно настроение в Несебър, донесоха възпитаниците от Обединена общинска школа към изкуствата /ООШИ/. Освен с фолклорно изкуство, в школата има и два класа по пиано и солфеж. Вчера, точно на Благовещение, се състоя тяхната срочна продукция, в която дванадесет възпитаника на класовете показаха пред събралото се множество какво са научили от началото на годината. Красивите изпълнения на пиано, които децата представиха в присъствието както на своите родители, така и на своите учителки Димитрина Нейчева и Детелина Тодоров, озвучиха залата в Конферентен център „Несебър” и предизвикаха бурни аплодисменти и много приятни емоции.
Публикувано на 26 Mar 2010 от dimitar_kw

Весели пролетни празници Равда

В навечерието на Благовещение малките първокласници от ОУ “ Св. св. Кирил и Методий “ - Равда получиха своите първи почетни грамоти “Вече съм грамотен”. Пред своите родители те гордо показаха това, което са научили - песни , стихчета и танци. Всички първолаци получиха и подарък от ръководството на училището - книжка, която вече сами могат да прочетат, а от своите родители - огромна торта под формата на разтворена книга. Много настроение и усмивки поднесе и организираният Празник на пролетта в училището в Равда, в който дейно участие взеха децата от 3 и 4 клас.
Публикувано на 25 Mar 2010 от dimitar_kw

Малчугани правят сами грънци в подвижно ателие
Пролетни и Великденски прояви на децата на Несебър

Малчуганите в детските заведения на територията на община Несебър посрещаха пролетта с поредица от прояви, реализирани благодарение на всеотдайния труд на техните учители и подкрепата на общината.
Освен празниците в първия ден на пролетта, с помощта на община Несебър, възпитаниците в детските градини имат възможността да се насладят на едно уникално и нетрадиционно шоу – да покажат своите естетически и творчески умения чрез лично участие в изработването на грънчарски произведения в подвижното ателие на несебърския художник Христо Топалов.
Публикувано на 25 Mar 2010 от dimitar_kw

ПРОЛЕТНИ ТЪРЖЕСТВА В ЦДГ „СЛЪНЦЕ”

Малчуганите от детска градина „Слънце” в Слънчев бряг са подготвили специална празнична програма. Тържеството ще се проведе на 1 април и е посветено изцяло на пролетта и Великден. Трите групи от детското заведение - „Мечо пух” /първа/, „Вълшебство”/трета/ и „Моряче”/подготвителна/ – ще представят пред своите родители стихотворения, песни, танци, музикални игри и много други забавления, които да повдигнат още повече пролетното настроение на всички.
Освен настъпването на пролетта и на големия християнски празник Великден, децата имат и други поводи за празнуване.
Публикувано на 25 Mar 2010 от dimitar_kw

Празнуваме Благовещение

Православната църква днес чества празника Благовещение (блага вест), който се отбелязва винаги на 25 март. На този светъл ден се възпоменава едно от най-радостните събития в историята на изкуплението на човечеството от греха и от злото.
На този ден според Библията ангел Гавраил се явил на пречистата девица Мария в галилейския град Назарет и й съобщил Божията воля, че тя ще бъде осенена от Св. Дух, ще зачене и ще роди многоочаквания Месия - Избавителя на целия човешки род от робството на греха и порока, от смъртта и тлението.
Публикувано на 25 Mar 2010 от dimitar_kw

ВЕЛИКДЕНСКА ИНИЦИАТИВА
Днес децата от група "Пчелица" при ОДЗ "Калина Малина" гр.Несебър, водени от своите учителки г-жа Кипрова и г-жа Терзиева посетиха храма "Св. Успение Богородично". Идеята за посещението бе малчуганите да се запознаят от близо с християнската религия, както и да научат повече за един от най-светлите християнски празници – Великден.
Отец Петър посрещна на входа малките възпитаници на детската градина, с много любов и внимание ги въведе в църковния храм и подробно им разказа за християнските празнични традиции и нравствени добродетели.
Публикувано на 24 Mar 2010 от dimitar_kw

ОЩЕ ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ В НЕСЕБЪР

Изпълнителите от група „Сюрприз” гр. Несебър подариха много емоции и празнично настроение на събралата се публика в читалище „Яна Лъскова”. Вчера вокалната група отпразнува своя 12 рожден ден. С импровизиран конкурс, в който четиричленно жури трябваше да избере победител за най-добро изпълнение, десетте момичета и едното момче от формацията представиха пред публиката свои солови изпълнения. В залата прозвучаха известни песни като „За тебе бях” и „Детелини” на Лили Иванова, „Луната спи” на Нети, „Ти ли си момчето” на Тони Димитрова.
Публикувано на 24 Mar 2010 от dimitar_kw
Комедия Луд съм по теб
Първопролетно признание "Луд съм по теб" прозвуча в Несебър

Страхотен завършек на топлия и слънчев първопролетен ден бе свежата комедия „Луд съм по теб”, която община Несебър подари снощи на своите жители. Блестящата театрална постановка, в която изобилстваше от множество комични и сконфузни ситуации, постави и даде отговор на важни житейски въпроси като: Възможно ли е човек да срещне и изживее истинска любов два пъти в живота си? Може ли да си повярва, че отново я е срещнал? Дали ще спре да я сравнява с първата?Ще успее ли да се отърси от спомените? Ще може ли отново да бъде щастлив?
Публикувано на 23 Mar 2010 от dimitar_kw
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ОРИЗАРЕ
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ОРИЗАРЕ
Празникът на буквите, с който първокласниците ознаменуват своето ограмотяване, е утвърдена традиция в българското училище. В първия ден на пролетта – 22-ри март, мило тържество събра ученици, учители и родители на първокласниците от ОУ „Г. С. Раковски” в село Оризаре, община Несебър. В украсена с много старание и вълнение от първолаците класна стая, с песни, стихове и драматизации от приказки, децата отпразнуваха празника на буквите под надслов „Ние вече сме грамотни”, като не пропуснаха да изразят и своята благодарност към учителката си г-жа Ж. Димова.
Публикувано на 23 Mar 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016