Архив новини от община Несебър


НЕСЕБЪРСКИ ДЕЦА УДОСТОЕНИ С ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ
С диплом за присъдена първа награда на Х юбилеен музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора бе удостоена групата за автентичен фолклор на СОУ”Любен Каравелов”-град Несебър. 2100 участници от цялата страна (532 индивидуални и 220 колектива) показаха на 4 сцени пред многобройна публика онова автентично родно изкуство, прекосило епохи и векове, издържало превратностите на времето и успяло да съхрани през годините своя колорит и неповторимо изящество. Те показаха, че няма по-звучни от българските песни, по-красиви от българските танци, по-пъстри от българските носии.
Публикувано на 06 Apr 2010 от dimitar_kw

ДВА КОНЦЕРТА ЗА ВЕЛИКДЕН В НЕСЕБЪР
В навечерието на Великден стотици миряни се отправиха към храм „Св. Успение Богородично” в Несебър, за да почетат големия християнски празник. Точно в 12.00ч. след като прозвучаха дългоочакваните слова „Христос Воскресе”, а в отговор „Воистина воскресе”, насъбралото се множество тръгна след отците за традиционната обиколка на църквата и безбройните пламъчета на запалените свещите осветиха малките улички на старинния полуостров.На Великден за своите жители и гости, община Несебър бе потготвила два празнични концерта...
Публикувано на 04 Apr 2010 от dimitar_kw

ВЕЛИКДЕНСКИ ИНИЦИАТИВИ В НЕСЕБЪР
Детски смях и песни огласиха на Велики четвъртък двора на църквата „Св. Успение Богородично” в Несебър. За трета поредна година децата от кръжока по краезнание и вокалната група от ОДК – Несебър, ръководени от Антония Йорданова и Таня Илинова събраха съученици и приятели от цялата община, за да покажат своето уважение към традицията и майсторството си в боядисването на великденски яйца. С кратко слово към децата се обърна отец Петър. Той разказа на децата достъпно и увлекателно за историята на Исус Христос и началото на християнската традиция, свързана с великденските яйца и козунаци.
Публикувано на 02 Apr 2010 от dimitar_kw

НЕСЕБЪРСКИ ДЕЦА НА МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР
Учениците от СОУ „Любен Каравелов” - Марио Киров, Златин Шишков и Марк Чингов, представиха България на международен турнир по шах в гр.Фамагуста–Кипър, съорганизатор, на който бе Международната шахматна федерация. В турнира участваха отбори от Румъния,Азербейджан,Турция , Кипър и България. Малкото време за подготовка, което имаше отборът както и отсъствието на четвърти състезател в него, даде отражение в крайното класиране, но несебърските деца показаха, че имат необходимия потенциал, талант и желание от следващите издания на турнира да се завърнат в родината с медали.
Публикувано на 01 Apr 2010 от dimitar_kw

ИНИЦИАТИВА ЗА БЕЗОПАСНА ВАКАНЦИЯ В НЕСЕБЪР
На прага на очакваната с безкрайно нетърпение ваканция, община Несебър организира за учениците вълнуващ празник под надслов „Моята безопасна пролетна ваканция”. Тази инициатива е израз на желанието да се зарадват децата на Несебър и да се привлече вниманието им към жизненоважния въпрос за тяхната безопасност. Всяка година хиляди деца в България и по света стават жертва на насилие, престъпления или пътни инциденти. Затова е необходимо непрекъснато да се привлича вниманието на децата към потенциалните рискове и да се повишава чувствителността на обществото към проблемите на детската безопасност, които през ваканциите – време, свързано с повече игри и развлечения, стават още по-актуални.
Публикувано на 01 Apr 2010 от dimitar_kw

Музей „Старинен Несебър” се приготвя за посрещането на първите туристи

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден и с наближаването на лятото Музей „Старинен Несебър” е в трескава подготовка за посрещането на първите туристи. Започна редовното пролетно почистване на витрините в Археологическия музей. Със затоплянето на времето се пристъпи и вече е реализирано и почистването на средновековните църкви. Множеството треви и бурени, избуяли по покривите им, бяха отстранени и обработени с химикал, за да се предотврати израстването им отново.
Публикувано на 31 Mar 2010 от dimitar_kw

Президент на Ротари Интернешънъл посещава за първи път Несебър
Президентът на Ротари Интернешънъл Джон Кени, придружен от дистрикт –гувернюра и паст дистрикт –гувернюра за България, посети за първи път Несебър в края на миналата седмица. Поводът за присъствието му в страната ни е ежегодният Тренировъчен семинар за елект президенти, който събра над 300 ротарианци и чийто домакин тази година бе Поморие. Всъщност за първи път действащ президент на Ротари Интернешънъл посещава райони извън столицата, а от такъв ранг само 4-а са посещавали България.При визитата си в Несебър Джон Кени не пропусна възможността да се срещне с кмета на града Николай Димитров.
Публикувано на 31 Mar 2010 от dimitar_kw

ОБЩИНА НЕСЕБЪР В ПОМОЩ НА УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ
Община Несебър осъществи поредното си начинание, показващо приоритетното място на образованието и възпитанието на подрастващите в политиката на общинското ръководство. Местната институция, съвместно с Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози – Бургас, организира обучителен семинар за учители и директори от 9-те училища в общината по един от най-актуалните проблеми на българското училище, а именно- въведеното от настоящата учебна година, задължение на училищата, съгласно чл. 138а* от ППЗНП, да изготвят характеристики на учениците.
Публикувано на 30 Mar 2010 от dimitar_kw

Първа копка даде старт на строителството на модерен спортен комплекс в Несебър
Символична първа копка днес даде старт на строителството на модерен спортен комплекс в Несебър точно до градския стадион. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесе Янаки Стоянов, зам.- кмет по "Общински ред, спорт и младежки дейности". В обръщението си г-н Стоянов подчерта, че: „с изграждането на този обект ще разширим възможностите за спортуване, ще засилим интереса на хората в младежка и активна възраст към спорта, а както всички знаем, спортът е важен за доброто физическото състояние на всеки човек”.
Публикувано на 30 Mar 2010 от dimitar_kw

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОКАЗА СЪДЕЙСТВИЕ ПРИ ТЕЖКО ПТП
В края на работната седмица поради пътно транспортно произшествие около 19:30 ч. бе блокиран за движение от тежкотоварен автомобил Републикански път E - 87 близо до местността „Иракли”. Вследствие на блокадата се образуваха километрични опашки от автомобили в двете посоки. След множеството сигнали на лицата блокирани на пътя до Районен център – 112, Оперативният комуникационно-информационен център на „Гражданска защита” – Бургас осъществи връзка с ръководството на Община Несебър и ги запозна с възникналата ситуация.
Публикувано на 29 Mar 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016