Архив новини от община Несебър


Гергьовденски игри и народни танци създадоха празнично настроение в Несебър
Празничен концерт, посветен на Гергьовден, подари община Несебър на своите жители и гости. Проявата днес бе специално подготвена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър, под ръководството на Данислав Кехайов. Под надслов: „Лаленце се люлее...”, близо час на площада до пощада в новия град колоритни български танци и тематични народни песни предизвикваха възторга и аплодисментите на публиката.
Акцент в празничната проява бе най-новият и оригинален танц в репертоара на малките изпълнители, наречен ”Гергьовденски игри”, който бе показан за първи път днес.
Публикувано на 06 May 2010 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР ИЗПРАТИ ВИПУСК 2010
В сряда – последния учебен ден за зрелостниците, в ПГТ „Иван Вазов” изпратиха поредния випуск професионалисти, готови да се влеят в туристическата индустрия на общината. Тържествената церемония за предаването на училищното знаме и изпращане на зрелостниците започна под звуците на националния химн. С малко тъга и голямо удовлетворение, Веселина Чолакова – директор на училището, поздрави завършващите ученици и им пожела успех на държавните зрелостни изпити, много емоции на абитуриентския бал и успешна професионална реализация. Признание за своите постижения през годините, прекарани в училището и награди от Педагогическия съвет на ПГТ „Иван Вазов” получиха много дванадесетокласници.
Публикувано на 06 May 2010 от dimitar_kw

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ЕВРОПА

В чест на 9 май денят на Европа и 65 годишнината от разгрома на хитлеро-фашизма, община Несебър се е подготвила да отбележи подобаващо знаменателните събития.

На последната си сесия Общински съвет Несебър реши ветераните от общината да получат по 65 лв., колкото са годините от победата, а на самата дата ще бъдат поднесени венци пред паметниците на загиналите им другари.
Публикувано на 05 May 2010 от dimitar_kw

Утре е Гергьовден
Утре, на 6 май, отбелязваме най-големия български пролетен празник. Община Несебър кани всички жители и гости на града да посрещнат Гергьовден с празничен концерт, подготвен от Обединена общинска школа по изкуствата. Точно в 11.30 часа на сцената до пощата в новия град започва проявата „Лаленце се люлее...”. В концертът, който ще е своеобразен пролетен подарък от община Несебър, ще вземат участие 30 деца, възпитаници на ООШИ с ръководител Данислав Кехайов. На Гергьовден народът отбелязва началото на лятото и новата стопанска година, като празника се чества на 6 май, в деня на християнския светец. В народните представи и вярвания светът е поделен между светците, като на св. Георги се паднало да владее полето.
Публикувано на 05 May 2010 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА АРХЕОЛОГИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ
За първи път Несебър ще бъде домакин на Национална археологическа конференция от 25 до 28 май. Това е 49 издание на форума, на който ежегодно българските археолози си дават среща, за да се запознаят с най-новите постижения в науката и с резултатите, които колегите им са постигнали. Организатори на конференцията са Националният археологически институт с музей при БАН и Музей „Старинен Несебър”, а събитието ще премине под патронажа на кмета на община Несебър г-н Николай Димитров. Несебър не е избран случайно за домакин на това важно събитие. Както се казва и в писмото-покана до кмета на общината:
Публикувано на 04 May 2010 от dimitar_kw

Слънчев бряг е пример на „мутризацията” на държавата ни
Община Несебър се чувства длъжна да отговори на мнението на г-н Младен Мутафчийски, публикувано във в. „24 часа” на 28.04.2010 г. под заглавие „Бойко, подвеждат те за Слънчев бряг”. Не желаем да коментираме лъхащата безпардонност, самоувереност и клеветнически твърдения, с които е наситена тази статия. За това носи отговорност нейният автор, който е дългогодишен председател на Борда на директорите на „Слънчев бряг” АД. За разлика от него, ние нямаме намерение да даваме определения и квалификации на личността му, бизнес отношенията, личните му обвързаности и т.н. Кой е г-н Младен Мутафчийски, каква е неговата жизнена и професионална биография, всеки може съвсем лесно да направи справка, само като напише името му в търсачката Google.
Публикувано на 03 May 2010 от dimitar_kw

Два празнични концерта в първите дни на май
Много пролетно настроение и приятни емоции донесоха първите дни на май на жителите на община Несебър. В деня на труда пред пощата в новия град на Несебър странджанската певица Жечка Сланинкова и солистката на ансамбъл „Пирин”- Благоевград, Стойка Германова, както и народен оркестър се погрижиха 1 май да бъде още по-слънчев и усмихнат, поднасяйки най-популярните изпълнения от своя репертоар на насъбралата се публика.
Празникът на Свети Влас на 2 май бе отбелязан с богата три часова програма, в която участие взеха местният хор „Детелина”, Румяна Попова и Тони Стораро.
Публикувано на 03 May 2010 от dimitar_kw

Несебър и Созопол сключиха едногодишен мирен договор
Месамбрия пожела на Аполония да стане част от ЮНЕСКО

С пищно тържество бе подписано споразумението за мир между Аполония и Месамбрия, слагащо край на война от преди 22 века. Контрактът беше сключен за срок от една година в присъствието на бог Посейдон, който пристигна по море с кмета на Несебър Николай Димитров и със специалното, но не много трезво присъствие, на бог Дионисий, поканен от кмета на Поморие Петър Златанов, заради чиито солници са се водили боевете. Историята разказва, че 2 века преди Христа Месамбрия, днешен Несебър, нападнала Аполония (Созопол), без да й обяви война, като превзела Анхиало (Поморие), чийто солници са били вероятният повод за конфликта.
Публикувано на 30 Apr 2010 от dimitar_kw

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ПГТ „ИВАН ВАЗОВ” – ЗА УЧИЛИЩНА СРЕДА БЕЗ НАСИЛИЕ
ПГТ „Иван Вазов” посрещна вчера представители на институциите-партньори в проекта „Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда” – в рамките на работната среща, която се провежда между 25.04 - 02.05.2010 г., с цел споделяне на натрупания опит и на добри практики, реализирани до момента в двата партньорски региона - Бургас, България и Ерзурум, Турция. В ПГТ „Иван Вазов” 29 април бе обявен за ден на проекта под надслов: „Ние казваме „НЕ” на насилието!” протече в конструктивно сътрудничество между партньорите и с участието на представител на община Несебър.
Публикувано на 30 Apr 2010 от dimitar_kw

Несебър и Созопол подписват примирие

Днес градоначалниците на Несебър и Поморие, придружени от свитите си, ще пристигнат в Созопол и ще бъдат посрещнати от архонтите и жители на Созопол. Шествието, придружено от антични герои и воиници, ще продължи пътя си по маршрута на крепостната стена до Южната кула, където в тронната зала на музея на фондация „Аполония” ще ги посрещне градоначалникът на Созопол. Той ще приеме даровете на месембрийци и анхиалци. Градоночалниците ще изложат съображенията си за мир и в случай, че мирните преговори завършат благоприятно, примирието ще бъде скрепено с подписването на мирен договор. Примирието ще бъде полято с вино, а античен хор ще обяви радостното събитие.
Публикувано на 29 Apr 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016