Архив новини от община Несебър


НОВАТА ЛЯТНА ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНАТА “СИНЬО ЛЯТО” СТАРТИРА НА ПЪРВИ ЮНИ В НЕСЕБЪР
Празникът на детето в Несебър –урок по природознание

„Синьо лято” е новата инициатива на община Несебър, като първата й проява ще се проведе в деня на детето – 1 юни. Инициативата има за цел, с помощта на общинското ръководство, децата на Несебър да прекарат едно незабравимо и изпълнено с емоции, синьо лято. За целта през идните месеци, в културната програма на общината, ще бъдат включени специални събития за малките й жители. Старт на инициативата ще даде първата проява – колоездачна обиколка на града.
Публикувано на 28 May 2010 от dimitar_kw

Танцът „Луди игри” обра овациите на публиката
„Специално за 24 май - Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, решихме да подготвим танц за децата от ООШИ”, разкри подробности за най-новото попълнение в репертоара на малките изпълнители директорът на Обединена общинска школа по изкуствата Данислав Кехайов.
Той разказа, че децата с ентусиазъм са приели новината, че ще влагат усилия и енергия в нов, атрактивен и интересен танц, като с много труд от страна на преподаватели и техните възпитаници е било подготвено и отработено изпълнението.
Публикувано на 27 May 2010 от dimitar_kw

Градът на ЮНЕСКО става поетичен храм на българските бардове
Несебър за единадесети път ще събере бардове от цялата страна на 28-29 май. В края на месеца на просветата и културата ще се състои станалата традиционна Национална творческа среща “Морски струни”. Градът на ЮНЕСКО вече години наред е любимо място за изява на различни творци от България – всеки по своему интересен, колоритен, нестандартен, мислещ и пеещ, с неповторим стил и собствена гражданска позиция.
На форума, даващ свобода за представяне на всеки, се очаква да присъстват поети и музиканти от Несебър, Поморие, София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Шумен, Силистра, Харманли, Стара Загора, Банско, Крумовград, Габрово, Айтос, Ловеч, Казанлък…
Публикувано на 26 May 2010 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР СЪБРА СВЕТИЛА В АРХЕОЛОГИЯТА
Най-значимите български постижения в областта на праисторията, тракийската, античната и средновековна археология ще бъдат представени днес в Несебър по време на 49-ата Национална археологическа конференция. Около 15 доклада ще бъдат изслушани и дискутирани, като пред колегите си ще представят своите проучвания едни от най-известните български археолози: ст.н.с. Николай Сираков, проф. Васил Николов, доц. Тотко Стоянов, проф. Казимир Попконстантинов, проф. Николай Овчаров.Отредени са заседания и за дискусии по Археологическата карта на България, както и за Асоциацията на българските археолози.
Публикувано на 26 May 2010 от dimitar_kw

Децата на Несебър ще помагат в опазването на града на ЮНЕСКО
В непринудена среща, в свободния от учебни занятия 25 май, деца от старата част на Несебър разговаряха с директора на Общинското звено за самоохрана Герасим Михалчев. Срещата бе в рамките на инициативата „Аз живея в Несебър”. Идеята, която събра на амфитеатъра деца и възрастни, бе да се обединят усилията на Общинското звено за охрана на обществения ред и младите жители на града за създаване и гарантиране на спокойна атмосфера и предотвратяване на безцелното рушене на общинско имущество и паметници на хилядолетното културно-историческо наследство на Несебър - както през месеците на активния туристически сезон, така и през цялата година.
Публикувано на 26 May 2010 от dimitar_kw

Община Несебър награди деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца
Богата и пъстра програма за празника на духовността – 24 май

Община Несебър награди около 100 деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца в Деня на най-светлия ни духовен празник - 24 май. Кметът Николай Димитров лично връчи грамотите на отличените. Малко преди това в словото си той подчерта, че „сме единственият народ с официален празник на своята просвета и култура. На една нация с традиции, достойнство, гордост и духовност принадлежи бъдещето и всички ние се чувстваме участници в триумфалното шествие към „светли бъднини”.
Публикувано на 25 May 2010 от dimitar_kw

УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА 24-ТИ МАЙ

Учители и ученици в община Несебър отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-ти май. В дните преди светлия празник училищата бяха украсени с традиционните венци, а в празничния ден във всички селища на общината се проведоха училищни тържества. За четири от деветте училища в община Несебър – основните училища в Обзор, Равда, Гюльовца и Св. Влас, носещи имената на светите братя Кирил и Методий, 24-ти май е и патронен празник.
Публикувано на 25 May 2010 от dimitar_kw

Община Несебър получи почетна награда от IH&RA
Откриха летния сезон в к.к. „Слънчев бряг”

Тържествено, изискано и с раздаване на награди бе открит сезон „Лято 2010” в к.к „Сл.бряг”. Събитието бе организирано от СНЦ „Съюз на собствениците - Сл.бряг” и община Несебър, под егидата на премиера Бойко Борисов. Официалният коктейл започна с благослов и водосвет, извършен от Сливенския митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от Несебър. „Ние вярваме в единомислието, в доброто отношение и доброто сътрудничество между институциите, за да може този отрасъл - туризмът, да се развива успешно. Вярваме, че с общи усилия ще постигнем много.”, сподели кметът на Несебър в своето приветствие към всички, уважили събитието.
Публикувано на 22 May 2010 от dimitar_kw

ДВА КОНКУРСА ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

В навечерието на 24-и май продължават проявите в рамките на инициативата „Аз живея в Несебър”.
Ден след състезанието „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”, приключиха двата конкурса, организирани от община Несебър – за детска рисунка – за децата от детските заведения, и фотоконкурс за учениците от всички училища. Компетентно жури от художници, фотограф и преподавател по изобразително изкуство оцени – при пълна анонимност, участващите в двата конкурса творби и избра победители.
Публикувано на 21 May 2010 от dimitar_kw

Показват най-доброто от читалищната самодейност на сцена в Несебър

Вече трети ден площада до пощата в новия град на Несебър се оглася от песните и прелива от багрите на участниците в прегледа на любителското художествено творчество на самодейните състави от общината. Зрителите, жители и гости на града, имаха удоволствието да се срещнат с изкуството на самодейците от Свети Влас, Равда, Кошарица и Гюльовца.
Началото на творческите прояви постави читалище „Пробуда”- Св. Влас и то точно на празника на музеите.
Публикувано на 20 May 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016