Архив новини от община Несебър


Несебър събира спортисти за 28-ата Сесия на Националната олимпийска академия
В края на уикенда община Несебър е домакин на 28–ата Сесия на Националната олимпийска академия на Българския олимпийски комитет. Събитието започва днес и ще продължи до 6 юни. По традиция официалният старт на проявата е в Старата Митрополия с начален час 19.30, а приветствие към участниците ще отправят представители от ръководството на БОК, официални гости и домакините от община Несебър.
Публикувано на 04 Jun 2010 от dimitar_kw

Украински и беларуски художници подреждат изложба в Несебър
За втори път Дружеството на несебърските художници организира изложба на чуждестранни автори. Ценителите на естетическите форми ще могат да се докоснат до изкуството на украински и беларуски художници.Творците Александър Николаевский, Олга Падовска, Илона Косубко и Сергей Козърко ще представят общо 24 платна живопис. Изложбата се открива на 10 юни от 18 часа в Дружеството на несебърските художници. Чуждестранният гастрол в града на ЮНЕСКО ще продължи до 20 юни, като галерията ще бъде отворена за почитатели от 10 до 18 часа. Гръцката художничка Деспина Киоглу е първата авторка, поканена да гостува в Несебър със свои платна през август 2008 година.
Публикувано на 03 Jun 2010 от dimitar_kw

Бардове възпяха морето и Несебър
“МОРСКИ СТРУНИ - 2010” - СИЛНИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ПОСЛАНИЯ
Един и същ автор отличен с двете големи отличия на фестивала

Тазгодишното издание на Националната творческа среща „Морски струни” ще бъде запомнена с прецедент- един и същ автор заслужи и двете големи отличия на фестивала! Става дума за Пламен Сивов - бардът със сливенски корен, който живее в София. Той е изящен поет и китарист, изключително скромен и точен човек, богослов по образование, преводач от английски, създател на сайта www.poetiskitara.com.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър почете 2 юни
Днес е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Представители на Община Несебър отдадоха почит към всички, които в тежки години на изпитания са отдавали енергия, сили и живот за родината си, като поднесоха венци пред паметниците до пощата в новия град, пред читалището и в Южния парк. Точно в 12 часа в Несебър прозвучаха сирените - сигнал за едноминутно мълчание в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

Поощриха и аплодираха изкуство от деца за деца

В късния следобед вчера специално за празника на детето бе открита тематична изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници. Подредените творби- рисунки и снимки, са дело на ученици и на възпитаниците на детските заведения на територията на община Несебър. В препълнената галерия пред погледите на свои връстници, бяха отличени децата, спечелили първо, второ и трето място на фотоконкурса и конкурса за най-добра рисунка, проведени по инициативата „Аз живея в Несебър”.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

ОДЗ „ДЕЛФИНЧЕ” ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА ТРИДЕСЕТГОДИШНИНА
На 1-ви юни – деня, посветен на най-малките жители на планетата – децата, носители на надеждата за бъдещето, ОДЗ „Делфинче” в град Свети Влас, община Несебър отбеляза 30-годишнината от основаването си. Три десетилетия всеотдайни професионалисти с мъдрост и много любов осигуряват предучилищната подготовка на най-малките жители на град Свети Влас. В деня на честването всички над сто възпитаници на детското заведение участваха в незабравим празник – тържествения концерт, който децата превърнаха в тържество на радостта, красотата и таланта.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

Детско царство на 1 юни в Несебър
Стартира общинската инициатива „Синьо лято”


С множество празнични прояви на няколко места в Несебър бе отбелязан Денят на детето. Богата и пъстра програма за 1 юни бе изцяло в ръцете на най-малките жители на община Несебър, които имаха възможност (и я използваха до край) да покажат своя талант пред връстниците и родителите си. Множество желаещи да покажат пред насъбралата се публика какво са научили и какво умеят най-добре препълниха сцената в Южния парк.
Публикувано на 01 Jun 2010 от dimitar_kw

Учебната година за най-малките завърши с поредица от тържества
Непосредствено преди днешният празник – Деня на детето, завърши учебната година за най-големите възпитаници от предучилищната подготовка в детските заведения и за учениците от начален етап на училищата. Развълнувани и горди от своите постижения през учебната година, децата и учениците в детските и учебни заведения в община Несебър отбелязаха този радостен момент с поредица от тържества. В детските градини звучаха песни и стихове, примесени със самочувствието на пораснали вече деца и неизбежната тъга от раздялата с първите учители.
Публикувано на 01 Jun 2010 от dimitar_kw

Уникални паметници на древна Месамбрия ще красят Националния археологически музей през есента

49-ата Национална археологическа конференция - ползотворна и успешна

През есента в залите на Националния археологически музей в София ще бъде организирана археологическа изложба, представяща уникални паметници на древна Месамбрия. Гостуването на несебърските експонати в столицата е резултат от доброто сътрудничество между музей „Старинен Несебър” и НАИМ при БАН. Това бе обявено по време на закриването на 49-ата Национална археологическа конференция, чийто домакин бе Несебър.
Публикувано на 31 May 2010 от dimitar_kw

Вандали убиват дървета
Няколко дървета по една от главните улици на Несебър, свързващи новата със старата част, вече не туптят със зеленото сърце на града. Те са безжалостно и вандалски отсечени от един или няколко недобросъвестни човека. За да бъде още по-жестока и сякаш нарочно да подчертаят грозната си постъпка, са премахнали листата и клоните на убитите дървета. В това се убеди на място екип на общината по сигнал на бдителни граждани тази сутрин. Тези дървета, които бяха част от естетичната зелена линия на улица „Хан Крум”, не само че са безмилостно отсечени, а и демонстративно оставени до дървените конструкции, сложени, за да ги предпазват.
Публикувано на 31 May 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016