Архив новини от община Несебър

ФИНАНСИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОБСЪЖДАТ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ НА ФОРУМ В НЕСЕБЪР
Три поредни дни (10,11 и 12 юни) Несебър ще бъде домакин на тринадесетата национална среща на финансистите от общините в Република България. През годините форумът се е утвърдил като място за дебат и формулиране на политиката в местните финанси, както и водене на конструктивен диалог с представители на централната власт. На срещата ще бъдат обменени добри практики за успешни антикризисни мерки и действия, както и идеи за предстоящи промени в законовата рамка за управление на местните финанси. На важния форум се очаква да присъстват гости и лектори от централната власт, директори и служители в дирекции „Финанси”, кметове и заместник кметове на общините в България, общински съветници, вътрешни одитори, директори и експерти в приходните звена, главни счетоводители и др.
Публикувано на 10 Jun 2010 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛИЦИ В КВ. ЧЕРНО МОРЕ
Процедурата за изграждането на улици в квартал „Черно море” в Несебър вече приключи. Община Несебър е в процес на подписване на договор с вече избрания изпълнител. Веднага след това ще започне изграждането на главните артерии, преминаващи през квартала. С построяването на тези улици значително ще се разтовари напрегнатия летен трафик в три натоварени възела в общината, а именно – кръговото на входа на Несебър, центъра на Равда и отсечката Равда – Несебър.
Дългоотлаганото и дългоочаквано изграждане на улиците в кв. Черно море е един от най-мащабните проекти на община Несебър. Благодарение на него ще се реши наболелия проблем за достъпа на собствениците да домовете им.
Публикувано на 09 Jun 2010 от dimitar_kw

ДОМЪТ ЗА ДЕЦА „СВ. СТИЛИЯН ПАФЛАТОНИЙСКИ” С ОЩЕ ЕДНА НАГРАДА
Формация „Огнени ритми” от дома за деца в с. Кошарица, с ръководител Ася Райкова, спечели грамота в раздел съвременни танци. Престижното отличие беше връчено за блестящото изпълнение на децата, което те показаха на дванадесетия национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс, който се проведе в гр. Бургас. Освен грамота, малките изпълнители получиха и красива картина, която да им напомня за постигнатия успех.
Събитието беше организирано от Министерството на образованието, младежта и науката; РИО – Бургас; Националния дворец на децата; община Бургас и Общински детски комплекс гр. Бургас.
Публикувано на 09 Jun 2010 от dimitar_kw

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ
Семинарът, на който кметът г-н Николай Димитров взе участие от 2 до 6 юни в Осло, Норвегия, е по проект на Асоциацията на българските черноморски общини - "Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини". Форумът бе организиран от АБЧО, Асоциацията на местните и регионални власти на Норвегия с финансовата подкрепа на Програмата за сътрудничество на Норвегия и България.
Публикувано на 08 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър събира 200 участника от 40 държави на две конференции
Несебър, а и въобще България, за първи път е домакин на Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit). Форумът е тридневен - от 12-14 юни. Организатори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Международната организация за Дигитална Земя. Целта на Digital Earth Summit е да подпомогне международното сътрудничество по изграждане на Дигиталната Земя, както и да популяризира нови технологии, които биха могли да играят водеща роля в икономическото и социално устойчиво развитие, опазването на околната среда, правилното управление при бедствия, запазването на природните ресурси и повишаването на стандарта на живот на нашата планета.
Публикувано на 08 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър събира спортисти за 28-ата Сесия на Националната олимпийска академия
В края на уикенда община Несебър е домакин на 28–ата Сесия на Националната олимпийска академия на Българския олимпийски комитет. Събитието започва днес и ще продължи до 6 юни. По традиция официалният старт на проявата е в Старата Митрополия с начален час 19.30, а приветствие към участниците ще отправят представители от ръководството на БОК, официални гости и домакините от община Несебър.
Публикувано на 04 Jun 2010 от dimitar_kw

Украински и беларуски художници подреждат изложба в Несебър
За втори път Дружеството на несебърските художници организира изложба на чуждестранни автори. Ценителите на естетическите форми ще могат да се докоснат до изкуството на украински и беларуски художници.Творците Александър Николаевский, Олга Падовска, Илона Косубко и Сергей Козърко ще представят общо 24 платна живопис. Изложбата се открива на 10 юни от 18 часа в Дружеството на несебърските художници. Чуждестранният гастрол в града на ЮНЕСКО ще продължи до 20 юни, като галерията ще бъде отворена за почитатели от 10 до 18 часа. Гръцката художничка Деспина Киоглу е първата авторка, поканена да гостува в Несебър със свои платна през август 2008 година.
Публикувано на 03 Jun 2010 от dimitar_kw

Бардове възпяха морето и Несебър
“МОРСКИ СТРУНИ - 2010” - СИЛНИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ПОСЛАНИЯ
Един и същ автор отличен с двете големи отличия на фестивала

Тазгодишното издание на Националната творческа среща „Морски струни” ще бъде запомнена с прецедент- един и същ автор заслужи и двете големи отличия на фестивала! Става дума за Пламен Сивов - бардът със сливенски корен, който живее в София. Той е изящен поет и китарист, изключително скромен и точен човек, богослов по образование, преводач от английски, създател на сайта www.poetiskitara.com.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър почете 2 юни
Днес е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Представители на Община Несебър отдадоха почит към всички, които в тежки години на изпитания са отдавали енергия, сили и живот за родината си, като поднесоха венци пред паметниците до пощата в новия град, пред читалището и в Южния парк. Точно в 12 часа в Несебър прозвучаха сирените - сигнал за едноминутно мълчание в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

Поощриха и аплодираха изкуство от деца за деца

В късния следобед вчера специално за празника на детето бе открита тематична изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници. Подредените творби- рисунки и снимки, са дело на ученици и на възпитаниците на детските заведения на територията на община Несебър. В препълнената галерия пред погледите на свои връстници, бяха отличени децата, спечелили първо, второ и трето място на фотоконкурса и конкурса за най-добра рисунка, проведени по инициативата „Аз живея в Несебър”.
Публикувано на 02 Jun 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016