Архив новини от община Несебър


Несебър отвори врати за децата от фестивала „Слънце, радост, красота”

Два дни преди откриването на XI-тото издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота”, в Несебър вече пристигнаха повече от половината участници от различни страни. Чрез организирани посещения на Археологическия музей и паметници на културата в града, децата се запознаха с безценното наследство на единствения в България град под егидата на ЮНЕСКО. Тази новост, въведена в програмата на форума, се осъществява благодарение на съвместната работа със специалистите от Музей „Старинен Несебър”.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър събра 17 страни на международна конференция
Представители на 17 страни се събраха на първата за България Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit), чийто домакин е Несебър. На срещата, която официално бе открита вчера, присъства и кметът на града на ЮНЕСКО Николай Димитров. В своето приветствено слово градоначалникът сподели че: „Идеята по изграждане на Дигитална земя е актуална, амбициозна и световнозначима. Естествено за успешното й реализиране безспорно са необходими знанията, уменията и усилията на специалисти от различни страни, които да работят в синхрон и в условията на благоприятно сътрудничество.
Публикувано на 13 Jun 2010 от dimitar_kw

Ученици разказват пред ученици за вредите от наркотичните вещества

Колко вида са наркотичните вещества, какво е тяхното въздействие върху човешкото тяло и подробности, свързани с пораженията, които нанасят на организма, представиха ученици от община Несебър с помощта на МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни) - Несебър в края на работната седмица. Освен изчерпателната и въздейства презентация, беше разиграно и интервю с бивш наркоман, в което се разкриха някои от най-често срещаните причини, подтикващи към употребата на наркотици, и измамната реалност, която предизвикват те.
Публикувано на 13 Jun 2010 от dimitar_kw

Пастелно-нежни тонове покоряват с искреност в беларуска изложба в Несебър

Най-бързият и пряк начин за сближаване на народите е по културния мост на изкуството. Истинността на тази всенародна максима бе доказана по неоспорим начин на първата за тази година международна изложба, която се откри вчера в Несебър с участието на автори от Беларус. Домакин на събитието бе Дружеството на несебърските художници, по чиято покана гостуват творците.
Завладяващо нежни форми и пастелни цветове в работите на чуждестранните автори приковаха погледите на присъстващите.
Публикувано на 11 Jun 2010 от dimitar_kw

Фестивал превръща Несебър в столица на детското творчество
Изкуство на 5 сцени привлича почитателите на „Слънце, радост, красота”


Несебър за 11 път ще се превърне в детска столица на творчеството, красотата, радостта и младостта. За 11 път старинният град ще се изпълни с над 2000 участници от България, Беларус, Грузия, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния,Украйна, Финландия. Защото за 11 път в средата на юни започва Международният детски фестивал ”Слънце, радост, красота”, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 10 Jun 2010 от dimitar_kw
ФИНАНСИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОБСЪЖДАТ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ НА ФОРУМ В НЕСЕБЪР
Три поредни дни (10,11 и 12 юни) Несебър ще бъде домакин на тринадесетата национална среща на финансистите от общините в Република България. През годините форумът се е утвърдил като място за дебат и формулиране на политиката в местните финанси, както и водене на конструктивен диалог с представители на централната власт. На срещата ще бъдат обменени добри практики за успешни антикризисни мерки и действия, както и идеи за предстоящи промени в законовата рамка за управление на местните финанси. На важния форум се очаква да присъстват гости и лектори от централната власт, директори и служители в дирекции „Финанси”, кметове и заместник кметове на общините в България, общински съветници, вътрешни одитори, директори и експерти в приходните звена, главни счетоводители и др.
Публикувано на 10 Jun 2010 от dimitar_kw

НЕСЕБЪР СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛИЦИ В КВ. ЧЕРНО МОРЕ
Процедурата за изграждането на улици в квартал „Черно море” в Несебър вече приключи. Община Несебър е в процес на подписване на договор с вече избрания изпълнител. Веднага след това ще започне изграждането на главните артерии, преминаващи през квартала. С построяването на тези улици значително ще се разтовари напрегнатия летен трафик в три натоварени възела в общината, а именно – кръговото на входа на Несебър, центъра на Равда и отсечката Равда – Несебър.
Дългоотлаганото и дългоочаквано изграждане на улиците в кв. Черно море е един от най-мащабните проекти на община Несебър. Благодарение на него ще се реши наболелия проблем за достъпа на собствениците да домовете им.
Публикувано на 09 Jun 2010 от dimitar_kw

ДОМЪТ ЗА ДЕЦА „СВ. СТИЛИЯН ПАФЛАТОНИЙСКИ” С ОЩЕ ЕДНА НАГРАДА
Формация „Огнени ритми” от дома за деца в с. Кошарица, с ръководител Ася Райкова, спечели грамота в раздел съвременни танци. Престижното отличие беше връчено за блестящото изпълнение на децата, което те показаха на дванадесетия национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс, който се проведе в гр. Бургас. Освен грамота, малките изпълнители получиха и красива картина, която да им напомня за постигнатия успех.
Събитието беше организирано от Министерството на образованието, младежта и науката; РИО – Бургас; Националния дворец на децата; община Бургас и Общински детски комплекс гр. Бургас.
Публикувано на 09 Jun 2010 от dimitar_kw

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ
Семинарът, на който кметът г-н Николай Димитров взе участие от 2 до 6 юни в Осло, Норвегия, е по проект на Асоциацията на българските черноморски общини - "Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини". Форумът бе организиран от АБЧО, Асоциацията на местните и регионални власти на Норвегия с финансовата подкрепа на Програмата за сътрудничество на Норвегия и България.
Публикувано на 08 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър събира 200 участника от 40 държави на две конференции
Несебър, а и въобще България, за първи път е домакин на Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit). Форумът е тридневен - от 12-14 юни. Организатори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Международната организация за Дигитална Земя. Целта на Digital Earth Summit е да подпомогне международното сътрудничество по изграждане на Дигиталната Земя, както и да популяризира нови технологии, които биха могли да играят водеща роля в икономическото и социално устойчиво развитие, опазването на околната среда, правилното управление при бедствия, запазването на природните ресурси и повишаването на стандарта на живот на нашата планета.
Публикувано на 08 Jun 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016