Архив новини от община Несебър


Президент и министри изпратиха поздравителни адреси до Несебър
По случай 11-о издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота” в община Несебър пристигнаха множество поздравителни адреси, между които от президента Георги Първанов. Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите, Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, Вежди Рашидов, министър на културата и Тодор Чобанов, заместник министър на културата също изпратиха свои приветствия. Поздравителен адрес до Несебър е получен и от председателя на Комитета по култура на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация, както и от доц.д-р Таня Борисова, началник РИО – Бургас.
Предоставяме на ваше внимание пълните текстове.
Публикувано на 15 Jun 2010 от dimitar_kw

Площадка, сладолед и балони получиха децата на Равда
Първата за Равда детска площадка с площ от около 160 кв.м бе официално открита вчера следобед. Дългоочакваният кът за игра на най-малките жители на курортното селище е разположен точно срещу кметството и разполага с люлки, катерушки, пързалка, както и с пейки за родителите на малките палавници.
„Един от нашите приоритети, както на общинска администрация, така и на Общински съвет, е работата по подобряване на условията, в които раснат нашите деца. Именно поради тази причина, миналата година вложихме усилия в обновяване и реконструиране на детските градини. В резултат на действията ни увеличихме капацитета на детските заведения и създадохме комфортна атмосфера за възпитанието на малчуганите.
Публикувано на 15 Jun 2010 от dimitar_kw

Призови места за групата за стари градски песни „Блян” на фестивал в Хасково
С I-ва награда за авторската песен „Носталгия” на Панайот Катрафилов, II-ра награда за солово изпълнение на Димитър Митов за песента „Белокаменна чешма” и II-ро място за група „Блян” се завърнаха нашите самодейци от Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари” в Хасково, посветен на Аспарух Лешников.
Жури с председател – доц. Тони Шекерджиева-Новак, ръководител катедра „Пеене” в АМТИ - Пловдив, оценяваше изпълнителските качества на участниците сред 30-е групи от 22 населени места.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Пъстри картини и богатство от образи в международната изложба в Несебър
Художниците от Беларус Илона Косубко и Сергей Козърко, които само преди дни подредиха изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници, вчера добавиха още две, току-що нарисувани платна, създадени в Несебър. Така пожеланието на зам. кмета Ели Кирилова градът на ЮНЕСКО да бъде вдъхновение за творчество се материализира. Картина на Косубко е нощен морски пейзаж, а творбата на нейния колега Козърко е в жизнерадостни тонове и изобразява хипопотам с балон „Обичам Несебър” пред мелницата на провлака и стария град.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Самодейците на НЧ ”Яна Лъскова” сред първите в България
ФФ”Българка” с първа награда на фестивала в Свиленград „С песни и танци без граница”

ФФ”Българка” при НЧ „Яна Лъскова - 1905” - Несебър бе удостоена с I -ва награда за най-добра певческа група за автентичен фолклор на V-тия Международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" в Свиленград. Фестивалът се проведе от 3 до 6 юни и събра 1500 певци, танцьори и музиканти от цяла България и съседна Гърция.
Голямата награда е първа за една от най-младите формации в читалището с ръководител Дафина Налбантова.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър отвори врати за децата от фестивала „Слънце, радост, красота”

Два дни преди откриването на XI-тото издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота”, в Несебър вече пристигнаха повече от половината участници от различни страни. Чрез организирани посещения на Археологическия музей и паметници на културата в града, децата се запознаха с безценното наследство на единствения в България град под егидата на ЮНЕСКО. Тази новост, въведена в програмата на форума, се осъществява благодарение на съвместната работа със специалистите от Музей „Старинен Несебър”.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър събра 17 страни на международна конференция
Представители на 17 страни се събраха на първата за България Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit), чийто домакин е Несебър. На срещата, която официално бе открита вчера, присъства и кметът на града на ЮНЕСКО Николай Димитров. В своето приветствено слово градоначалникът сподели че: „Идеята по изграждане на Дигитална земя е актуална, амбициозна и световнозначима. Естествено за успешното й реализиране безспорно са необходими знанията, уменията и усилията на специалисти от различни страни, които да работят в синхрон и в условията на благоприятно сътрудничество.
Публикувано на 13 Jun 2010 от dimitar_kw

Ученици разказват пред ученици за вредите от наркотичните вещества

Колко вида са наркотичните вещества, какво е тяхното въздействие върху човешкото тяло и подробности, свързани с пораженията, които нанасят на организма, представиха ученици от община Несебър с помощта на МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни) - Несебър в края на работната седмица. Освен изчерпателната и въздейства презентация, беше разиграно и интервю с бивш наркоман, в което се разкриха някои от най-често срещаните причини, подтикващи към употребата на наркотици, и измамната реалност, която предизвикват те.
Публикувано на 13 Jun 2010 от dimitar_kw

Пастелно-нежни тонове покоряват с искреност в беларуска изложба в Несебър

Най-бързият и пряк начин за сближаване на народите е по културния мост на изкуството. Истинността на тази всенародна максима бе доказана по неоспорим начин на първата за тази година международна изложба, която се откри вчера в Несебър с участието на автори от Беларус. Домакин на събитието бе Дружеството на несебърските художници, по чиято покана гостуват творците.
Завладяващо нежни форми и пастелни цветове в работите на чуждестранните автори приковаха погледите на присъстващите.
Публикувано на 11 Jun 2010 от dimitar_kw

Фестивал превръща Несебър в столица на детското творчество
Изкуство на 5 сцени привлича почитателите на „Слънце, радост, красота”


Несебър за 11 път ще се превърне в детска столица на творчеството, красотата, радостта и младостта. За 11 път старинният град ще се изпълни с над 2000 участници от България, Беларус, Грузия, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния,Украйна, Финландия. Защото за 11 път в средата на юни започва Международният детски фестивал ”Слънце, радост, красота”, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 10 Jun 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016