Архив новини от община Несебър


Талантливо дете от дома в Кошарица получи стипендия
Таня Кунева от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в с. Кошарица е сред 10-е талантливи деца с увреждания, които получиха първите суми от 9-месечната стипендия от „24 часа”. Церемонията по връчването бе в социалното министерство в присъствието на домакина - министър Тотю Младенов, тв водещия Ники Кънчев и Венелина Гочева, гл. редактор на „24 часа”. Общата сума е 17 756 лв., която редакцията на вестника събира от продажба на книгата „Моят живот”на Кристиян Григоров от Етрополе. Столичният ежедневник издава книгата преди няколко месеца с финансовата подкрепа на Фонда за социално подпомагане, като волята на Кристиян е със спечеленото да помогне на други деца в неговото положение, за да получат шанс да развият таланта си.
Публикувано на 17 Jun 2010 от dimitar_kw

Картографска конференция събира специалисти от цял свят в Несебър

Само ден след приключването на Международната конференция Дигитална Земя, в Несебър започна 3-ата Международна Конференция по Картография и ГИС. Престижният форум, който събра специалисти от над 30 страни, се организира с подкрепа на Международната Картографска Асоциация. По време на официалният старт, кметът Николай Димитров се обърна към участниците с думите: „Пожелавам ви, в атмосферата на добро сътрудничество, обмяна на опит и идеи, да намерите решения на нуждите от анализи и визуализация на гео-пространствени данни в различни области от живота и науката.
Публикувано на 16 Jun 2010 от dimitar_kw

Фестивал превърна Несебър в столица на детското творчество

С пъстро и разноцветно детско шествие по провлака на Несебър започна единадесетият фестивал „Слънце - Радост - Красота” вчера. Над 2300 участници, облечени във великолепни костюми, спряха точно пред портите на хилядолетния град. Там те търпеливо изчакаха вдигането на знамената на държавите - участнички в големия детски празник на фона на химна на съответната страна. По традиция на каменните стени и точно на входа на Несебър бяха застанали старобългарски стражи, които не пропускаха никой да премине през портите.
Публикувано на 16 Jun 2010 от dimitar_kw

Несебър ще се побратимява с градове от Русия

Несебър да създаде контакти и добри взаимоотношения с подобни на него градове в Русия бе една от темите, които обсъдиха посланикът на Руската Федерация в Р България Н.Пр. Юрий Николаевич Исаков и кметът на Несебър Николай Димитров на работна среща в кабинета на градоначалника. Сред акцентите в разговора бе и повишеният интерес от страна на руски инвеститори към жилища тип втори дом именно в района на морския град.
В тази връзка посланикът сподели, че ще търси помощта и съдействието на община Несебър относно коректни инвеститорски компании и фирми, които строят и продават недвижими собственост на територията на общината.
Публикувано на 16 Jun 2010 от dimitar_kw

ЕК и МРРБ одобриха текущите дейности по европейски проекти в Несебър
За да се запознаят на място с текущата работа по проекта „Укрепване на свлачище в с. Равда” и предстоящите проекти на община Несебър по ОП „Регионално развитие” /ОПРР/, днес на посещение при кмета на града Николай Димитров бяха представители на Европейската комисия и Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. „Ние сме активни и в европейските програми, нищо, че Несебър е предимно туристическа община и привлича чуждестранните посетители със своите природни, култури и исторически забележителности.
Публикувано на 15 Jun 2010 от dimitar_kw

Президент и министри изпратиха поздравителни адреси до Несебър
По случай 11-о издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота” в община Несебър пристигнаха множество поздравителни адреси, между които от президента Георги Първанов. Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите, Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, Вежди Рашидов, министър на културата и Тодор Чобанов, заместник министър на културата също изпратиха свои приветствия. Поздравителен адрес до Несебър е получен и от председателя на Комитета по култура на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация, както и от доц.д-р Таня Борисова, началник РИО – Бургас.
Предоставяме на ваше внимание пълните текстове.
Публикувано на 15 Jun 2010 от dimitar_kw

Площадка, сладолед и балони получиха децата на Равда
Първата за Равда детска площадка с площ от около 160 кв.м бе официално открита вчера следобед. Дългоочакваният кът за игра на най-малките жители на курортното селище е разположен точно срещу кметството и разполага с люлки, катерушки, пързалка, както и с пейки за родителите на малките палавници.
„Един от нашите приоритети, както на общинска администрация, така и на Общински съвет, е работата по подобряване на условията, в които раснат нашите деца. Именно поради тази причина, миналата година вложихме усилия в обновяване и реконструиране на детските градини. В резултат на действията ни увеличихме капацитета на детските заведения и създадохме комфортна атмосфера за възпитанието на малчуганите.
Публикувано на 15 Jun 2010 от dimitar_kw

Призови места за групата за стари градски песни „Блян” на фестивал в Хасково
С I-ва награда за авторската песен „Носталгия” на Панайот Катрафилов, II-ра награда за солово изпълнение на Димитър Митов за песента „Белокаменна чешма” и II-ро място за група „Блян” се завърнаха нашите самодейци от Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари” в Хасково, посветен на Аспарух Лешников.
Жури с председател – доц. Тони Шекерджиева-Новак, ръководител катедра „Пеене” в АМТИ - Пловдив, оценяваше изпълнителските качества на участниците сред 30-е групи от 22 населени места.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Пъстри картини и богатство от образи в международната изложба в Несебър
Художниците от Беларус Илона Косубко и Сергей Козърко, които само преди дни подредиха изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници, вчера добавиха още две, току-що нарисувани платна, създадени в Несебър. Така пожеланието на зам. кмета Ели Кирилова градът на ЮНЕСКО да бъде вдъхновение за творчество се материализира. Картина на Косубко е нощен морски пейзаж, а творбата на нейния колега Козърко е в жизнерадостни тонове и изобразява хипопотам с балон „Обичам Несебър” пред мелницата на провлака и стария град.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

Самодейците на НЧ ”Яна Лъскова” сред първите в България
ФФ”Българка” с първа награда на фестивала в Свиленград „С песни и танци без граница”

ФФ”Българка” при НЧ „Яна Лъскова - 1905” - Несебър бе удостоена с I -ва награда за най-добра певческа група за автентичен фолклор на V-тия Международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" в Свиленград. Фестивалът се проведе от 3 до 6 юни и събра 1500 певци, танцьори и музиканти от цяла България и съседна Гърция.
Голямата награда е първа за една от най-младите формации в читалището с ръководител Дафина Налбантова.
Публикувано на 14 Jun 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016