Архив новини от община Несебър


Еньовден и празник на Обзор

На 24 юни празнува и Обзор. И тази година градът ще спази добрата традиция по случай своя празник и ще открие нов обект. И този път подобренията в града са за най-малките жители на града. За тях утре официално ще отвори врати Детска млечна кухня. Тя се намира в ОДЗ „Обзорче” , което миналата година бе разширено и благодарение на това в детското заведение се открие нова, подготвителна група за 30 деца. Легендата в Обзор гласи, че преди да мине Еньовден, морето взима курбан и едва след празника къпането е безопасно.
Публикувано на 23 Jun 2010 от dimitar_kw

„Тракийска сватба” цяло лято гостува в града на ЮНЕСКО
Пловдивският Етнографски музей за втори път с изложба в Несебър


Най-характерните особености и обичаите, свързани с протичането на традиционната тракийска сватба, са представени в изложба в Етнографския музей в Несебър. В продължение на четири месеца, т.е. цяло лято, уникалните и автентични експонати ще са достъпни за посетителите. Експозицията е подредена от богатия фонд на пловдивския Регионален етнографски музей, който за втора поредна година гостува със своя изложба в града на ЮНЕСКО.
Публикувано на 23 Jun 2010 от dimitar_kw

Велопатрули бдят за реда и спокойствието в града на ЮНЕСКО
В Несебър няма проблеми с паркирането това лято
Уникална рампа улеснява достъпа на инвалиди до атракциите на Стария град

Велопатрули в Несебър бдят за реда и спокойствието на гражданите и гостите на древния град. Този необичаен за България начин за охрана е в съгласие с антикризисните мерки на общината. Велоохраната е и поредният щрих в разгръщането на екополитиката в един от най-старинните европейски градове. В разгара на туристическия сезон, в натовареното движение, общинските служители с велосипеди са много по-маневрени и имат възможност бързо да достигат до места, недостъпни за автомобили.
Публикувано на 23 Jun 2010 от dimitar_kw

Издадоха разрешение за проучване на строителни материали в землището на с. Паницово

Въпреки подаденото от община Несебър възражение срещу възможността за проучване на строителни материали – подземни богатства, в площ „Каракос-1”, разположена в землището на с. Паницово, Министерството на околната среда и водите с разрешение N 716 от тази година даде право на фирма „Фегрима” ООД - гр. Варна, да извърши такава дейност. Предоставяме на ваше внимание документите.
Публикувано на 22 Jun 2010 от dimitar_kw

Самуил Лечев и София Коларова са първите носители на „Купа Несебър”
4 златни медали спечелиха наши състезатели в национален турнир

Първи национален турнир по спортни танци се проведе в съботния ден в Несебър. Сто двадесет и седем танцови двойки от клубове в цялата страна се събраха да демонстрират красота, изящество и професионализъм в един от най-атрактивните спортове. Градът на ЮНЕСКО е домакин на национален турнир по спортни танци „Купа Несебър” след двегодишно успешно развитие на спортните танци. По безапелационен начин домакините - танцьорите от КСТ „Несебър” спечелиха четири златни, един сребърен и един бронзов медала в различните класове.
Публикувано на 21 Jun 2010 от dimitar_kw

Неповторимата красота на стария Несебър плени посланичка
Финландската посланичка Н. Пр. Таря Лайтиайнен остана дълбоко впечатлена от неповторимата красота и ценностите на града на ЮНЕСКО при своето първо посещение в Несебър. Тя се запозна с безценните експонати, изложени в археологическия музей и разгледа с нескрит интерес и внимание някои от най-емблематичните древни църкви. Малко преди да се докосне до хилядолетната култура и история на древния град, тя сподели на среща при кмета Николай Димитров, че: „всяка една страна може да каже ние сме най-красивата в света, но ако това бъде казано от международна организация като ЮНЕСКО, на това се вярва и има тежест.
Публикувано на 21 Jun 2010 от dimitar_kw

Фестивални емоции владеят града на ЮНЕСКО
От няколко дена фестивални емоции владеят старият Несебър. Участниците в „Слънце, радост, красота” вземат дейно участие и показват своите умения и талант в 5-те сцени: на пл. „Месамбрия”, на Амфитеатъра, в старата Митрополия, в читалище „Яна Лъскова”, както и в Конферентния център. Феерия от костюми, звуци, цветове и хармонични вокали е обгърнала несебърския полуостров. Почитателите на сценичните изкуства, а и случайни минувачи запечатваха най-доброто от детското творчество, на което могат да се любюват до събота. Днес от 18 часа започна едно от най-интересния събития от програмата на фестивала, а именно конкурсът „Мис и Мистър Фестивал”. По традиция проявата се провежда на площад „Месамбрия” в стария град.
Публикувано на 18 Jun 2010 от dimitar_kw

Деца от международен конкурс дариха община Несебър с подаръци за благополучие

Секретарят на общината Стойко Стоянов, в присъствието на бог Посейдон, посрещна пред крепостните стени на стария Несебър участниците в Международния конкурс за красота и таланти ”Литъл Мис и Мистър Планет”. Това е поредното голямо детско събитие, което се провежда на територията на морската община. Над 40 малки красавици и очарователни малчугани от различни краища на света изслушаха с внимание приветственото слово на Стойко Стоянов, който им разказа с усмивка за красотите и ценностите на Несебър.
Публикувано на 18 Jun 2010 от dimitar_kw

ПРАЗНИК НА УСМИВКИТЕ И СМЕХА В ОБЗОР

Истински празник на усмивките и смеха се развихри в четвъртък в Обзор благодарение на ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в града и техни връстници от Петерговската гимназия на името на император Александър II в Санкт Петербург. В атрактивна викторина, организирана в няколко кръга, изцяло на руски език, разпределени в два смесени руско-български отбора – „Слънце” и „Дъга”, участниците представиха характерни за културите на двата народа празници: руската Масленица и българската Баба Марта.
Публикувано на 18 Jun 2010 от dimitar_kw

Медийна групировка ангажирана в платената кампания
Местната власт в Несебър – мишена на мафиотска групировка
Частна партия и оръжейно-олигархични интереси фабрикуват лъжите
Местната власт в Несебър и кметът на града Николай Димитров трайно се превърнаха в мишена на мафиотска групировка с дългогодишни интереси в съмнителни сделки по българското Черноморие. Резултат от платената кампания е последният клеветнически материал, публикуван във в. „Телеграф” на 15.06.2010 г. със заглавие „Кметът на Несебър уредил свои с мелницата”, с автор Пламена Дженева.
Публикувано на 17 Jun 2010 от dimitar_kw

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016