<< НАЗАД

КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР И ПОЧЕТНИЯТ КОНСУЛ НА ИЗРАЕЛ ИЗПРАТИХА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТИ

shadow

След официалното посрещане на първите израелски туристи през април тази година, кметът на Несебър Николай Димитров и почетният консул на Израел в България Орлин Мандов, изпратиха последните туристи. Чартърният полет бе от летище Бургас, а групата, която отпътува за Израел, се състоеше от около 160 човека.

Веднага след това кметът на Несебър и почетният консул обсъдиха доброто взаимодействие между общинската администрация, турооператорите и посолството на Израел, като г-н Мандов изказа задоволството си от съвместната работа с общинската власт и полицията. Той подчерта навременните мерки и отзоваването по най-различни проблеми на туристите, като се надява това ползотворно сътрудничеството да продължи и за в бъдеще. Кметът, от своя страна, отбеляза, че се е увеличил ръстът на израелските туристи през тази година, въпреки неприятния инцидент на летището в Бургас преди време и каза, че община Несебър посреща най-много чуждестранни туристи в България. Градоначалникът добави още, че  местната власт сътрудничи на всички инстанции, посолства, туроператори и др., за да може туристите, пребивавайки на територията на Несебър, да бъдат спокойни, както и да останат с прекрасни спомени и добри впечатления от хилядолетния морски град.


На срещата се обсъдиха и някои нови идеи за следващата година, които попадат в сферата на културата, образованието, изкуството, туризма, икономическото сътрудничество и др. В този смисъл се водеха и разговори за побратимяването на Несебър с израелския град Ейлат,  чрез любезното посредничество на израелския посланик – Шаул Камиса Раз, и почетния консул Орлин Мандов.

Град Ейлат е разположен в най-южната част на Израел, в пустинята Негев, на тясната израелска крайбрежна ивица на Червено море. Той е предпочитано курортно място за хиляди туристи от цял свят.
Ако побратимяването между двете морски перли Несебър и Ейлат стане факт, това ще е поредното полезно и ползотворно сътрудничество. Ейлат е притегателен туристически център с множество възможности за отдих и релакс, както и Несебър, а това е предпоставка за размяната на опит в различни сфери като: икономика, култура, изкуство, социални дейности, спорт и др.

Публикувано на 24.11.2014 от Пресцентър Община Несебър
24Ное2014Архив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013
shadow